Disrupting the Disruptors: Deel 3

Hoe financiële bedrijven hun toekomst in het blockchain-tijdperk kunnen veiligstellen.

In het derde en laatste deel van onze serie van drie blogs kijkt Patrick Lastennet, Director of Marketing & Business Development - Financial Services, hoe ondernemingen zich kunnen aansluiten bij de blockchain-beweging en geeft hij een blik op de toekomst.

De kans grijpen

Het is duidelijk dat Blockchain steeds aantrekkelijker wordt voor ondernemingen, maar het vereist wel een robuuste IT-infrastructuur om effectief te kunnen werken. Technologieleiders uit het bedrijfsleven die de mogelijkheden van het implementeren van een blockchain-omgeving verkennen moeten met twee essentiële aspecten rekening houden als hun blockchain-initiatief wil slagen:

1. Cloudconnectiviteit

Hoewel blockchain een nieuwe vorm van protocol belooft waardoor gedecentraliseerde applicaties kunnen floreren, worden de systemen waarop blockchain-omgevingen bestaan gecentraliseerd en vereisen ze een hoge mate van operationele capaciteit en schaalbaarheid. Cloudinfrastructuur is daarom van levensbelang voor blockchain-projecten. Interxion biedt private, beveiligde verbindingen met hyperscale-cloudplatformen als Microsoft Azure, AWS en IBM om een op zeer hoog niveau functionerende blockchain-omgeving te ondersteunen. Deze cloudproviders bieden ook ‘blockchain-as-a-service’-oplossingen aan voor enterprise-integratie, zoals het COCO-framework van Azure, waartoe men via de cloud-gateways van Interxion direct en veilig toegang kan maken.

2. Versleuteling en persoonlijke sleutels

Het gebruik van openbare en persoonlijke sleutels is van fundamenteel belang voor op blockchain gebaseerde identificatie en autorisatie. Met een persoonlijke sleutel heeft een gebruiker unieke toegangsrechten binnen een private blockchain-omgeving. Waar ondernemingen workflows en applicaties op blockchain definiëren, is het van cruciaal belang te waarborgen dat persoonlijke sleutels in een beveiligde omgeving bijgehouden worden. Key Guardian van Interxion, een bewaaroplossing voor persoonlijke sleutels, stelt bedrijven in staat encryptiesleutels en andere cryptografische materialen op te slaan en de toegang ertoe te controleren om zo optimale beveiliging te bieden. Het systeem biedt ook scheiding van sleutels aan om bescherming te bieden tegen het risico dat deze gecompromitteerd worden.

Hoe ziet de toekomst eruit?

Hardcore voorsprekers van Bitcoin en cryptovaluta voorzien een toekomst zonder banken. Een toekomst waar individuele mensen soeverein zijn en bevrijd zijn van de beperkingen van een verouderde financiële infrastructuur. Bepaalde aspecten van het traditionele bankwezen, zoals betalingen, ondergaan ongetwijfeld enorme veranderingen bij de overgang naar een nieuw tijdperk van de uitwisseling van valuta. Een groot gedeelte van de financiële infrastructuur die ons de afgelopen eeuw goed van dienst is geweest, wordt echter niet bedreigd, maar wordt juist versterkt door het vertrouwen, de transparantie en de efficiëntie die blockchains bieden.

Zoals met elke nieuwe technologie het geval is, is de kans groot dat de partijen die al vroegtijdig zijn overgestapt en die snel handelen het meest te winnen hebben. Voor bedrijven die blockchain-oplossingen tot leven willen brengen geldt dat ze de vereiste cloud-infrastructuur en beveiligingsoplossingen moeten invoeren om te voldoen aan de behoeften van een DLT-omgeving op enterprise-schaal en zo in een optimale positie te komen om de vruchten van de blockchain ten volle te plukken. De co-locatie-datacentra van Interxion bieden het kader en de tools die ondernemingen nodig hebben om blockchain-projecten te introduceren, met de beveiliging, prestaties en cloud-platformkeuzes die nodig zijn om een gezonde blockchain-omgeving te ondersteunen.

Ontdek hoe Interxions groeiende Amsterdam datacentercampus uw organisatie kan ondersteunen met een ongeëvenaarde connectiviteit.