NIEUWSFLITS: INTERXION REBRANDT NAAR DIGITAL REALTY. LEES MEER.

De mens achter het datacenter: Astrid van Kleef

Categorieën

15 november 2018

astridkleef

Datacenters zijn het hart van de digitale economie. Om dit hart kloppende te houden, is er binnen de Interxion datacenters niet alleen stroom, koeling en security belangrijk, maar ook enthousiaste en gemotiveerde medewerkers die klaar staan voor onze klanten. We nemen je mee achter de schermen en gaan in gesprek met één van onze medewerkers. Dit keer spreken we met Astrid van Kleef, Offices & Facility Coördinator Operations.

Hoe ben je bij Interxion terecht gekomen en wat houdt jouw functie precies in?

Ik ben via een recruiter bij Interxion terecht gekomen. In september 2011 ben ik begonnen als Personal Assistant van onze Managing Director Michel van den Assem. Naast deze gevarieerde baan, was ik tevens verantwoordelijk voor de faciliteiten op onze kantoren. Aangezien we de afgelopen zo sterk gegroeid zijn, werd het steeds lastiger om de twee taken te combineren en eind 2016 is besloten om deze te scheiden in twee functies. Ik heb toen gekozen voor de functie van Offices & Facilities Coördinator, omdat daar mijn grootste ambitie ligt. Het was best een moeilijke keuze, omdat ik altijd met zeer veel plezier als Personal Assistant heb gewerkt. Nu zorg ik dus fulltime voor de faciliteiten op kantoor en dan moet je denken aan de catering, schoonmaak, inkoop, carfleet en inrichting. Ik maak onderdeel uit van de afdeling Maintenance, waar mijn directe collega’s het onderhoud van de datacenters verzorgen.

demensachterh

Wat is je favoriete plek in het datacenter?

Ik kom helaas niet vaak in het datacenter zelf, maar het dak blijft mij altijd verrassen. Heel imponerend hoeveel apparatuur daar staat. Er zijn al menig mooie foto’s gemaakt van het indrukwekkende en technische dak in combinatie met de typische Nederlandse blauwe of half bewolkte lucht.

Wat is je favoriete app of clouddienst?

Mijn favoriete app is momenteel booking.com. Ik hou van reizen en boek graag mijn hotelletjes via deze app. In het verlengde gebruik ik vaak Uber. Het is zo handig om via deze app een taxi te regelen!

Wat doe je het liefst offline?

Offline sta ik graag in de keuken om eten te koken en bakken voor mijn dierbaren. En natuurlijk het gezamenlijk opeten.

Verder is zingen mijn passie: ik zing al sinds mijn 8e jaar in koren. Ik ben ooit begonnen bij De Damrakkertjes. Zingen maakt me altijd erg blij.

Wat was het hoogtepunt van de afgelopen tijd?

Pas geleden heb ik de JAWS Negotiation Skills training gevolgd. Hiervoor was ik met een paar collega’s naar Londen gevlogen. Aangezien ik in mijn functie veel moet inkopen, was deze training erg nuttig. Daarnaast kun je het ook altijd in je dagelijks leven gebruiken. Het waren intensieve en leerzame dagen en ik had het zeker niet willen missen.

Wat vind je van werken bij Interxion?

Als ik aan anderen vertel over mijn werk bij Interxion dan geeft me dat altijd een trots gevoel. Het team is redelijk jong en ik vind de ontwikkelingen boeiend. En omdat ik van verandering hou is dit voor mij de juiste plek.