NIEUWSFLITS: INTERXION REBRANDT NAAR DIGITAL REALTY. LEES MEER.

De mens achter het datacenter: Peter Dijkman

Categorieën

19 december 2018

circlepeter

Datacenters zijn het hart van de digitale economie. Om dit hart kloppende te houden, is er binnen de Interxion datacenters niet alleen stroom, koeling en security belangrijk, maar ook enthousiaste en gemotiveerde medewerkers die klaar staan voor onze klanten. We nemen je mee achter de schermen en gaan in gesprek met één van onze medewerkers. Dit keer spreken we met Peter Dijkman, Maintenance Manager.

Hoe ben je bij Interxion terecht gekomen en wat houdt jouw functie precies in?

Via LinkedIn ben ik gescout en terecht gekomen bij Interxion. Ik ben nu 5 jaar werkzaam als Maintenance Manager en in mijn rol ben ik verantwoordelijk voor het onderhoudsbeleid- en programma voor alle vestigingen in Nederland. Samen met mijn team beheren wij de onderhoudscontracten en bereiden wij alle onderhoudswerkzaamheden voor. De werkzaamheden zijn erg divers en variëren ook van control werk tot en met generator onderhoud. Omdat mijn taken zo divers zijn maakt dat elke dag anders en leuk!

wowowow

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is je favoriete app of clouddienst?

Ik gebruik regelmatig de Internetbankieren app. En sinds een korte tijd geleden gebruiken wij een app op het werk om onze dagelijks versbereide lunch te betalen. Ik vind deze app erg handig en ik vind het een goed idee dat het is ingevoerd. En verder gebruik ik natuurlijk ook de app Whatsapp, die ik voor privé en zakelijk leven dagelijks gebruik.

Wat doe je het liefst offline?

Mijn grootste passie is duiken! Binnen de duikvereniging ben ik duik instructeur en begeleid ik mensen naar hun duikbrevet. Ik vind het leuk om mijn kennis over duiken door te geven aan anderen. Buiten duiken om vind ik racefietsen erg leuk. Ik maak graag lange afstanden op mijn fiets en in mijn custom Interxion Castelli race jersey.

diet1petercycle

 

 

 

 

Wat was het hoogtepunt van de afgelopen tijd?

Afgelopen maand hebben wij de jaarlijkse SOC2 (Service Organization Control) audit gehad. Tijdens deze audit worden diverse processen zoals security, operations en maintenance getoetst en wordt er gekeken of er voldaan is aan de afgesproken processen en controls. De audit zijn wij goed doorgekomen zonder op- en aanmerkingen. Ik zeg dan ook: audit any time and be always in control!

 

Wat vind je van het werken bij Interxion?

Interxion is een super gaaf bedrijf! Geen dag is hetzelfde en de diversiteit in de werkzaamheden ervaar ik als erg prettig. Interxion groeit en veranderd en ik ben blij om dit mee te maken. Het werken in de datacenter industrie wordt steeds populairder en elke dag komen er meer mensen bij in deze sector. En dit is ook noodzakelijk aangezien onze branche sterk groeit. Ik ben onwijs trots dat ik bij Interxion werk!