NIEUWSFLITS: INTERXION REBRANDT NAAR DIGITAL REALTY. LEES MEER.

Zo stimuleren datacenters technologische innovatie

Hoewel de technologie zich de afgelopen 20 jaar gestaag heeft ontwikkeld, is de verwachting dat de recente technologische innovaties zullen verbleken bij de toekomstige ontwikkelingen. Omdat de ontwikkelingen steeds sneller gaan worden bedrijven steeds afhankelijker van een sterke, betrouwbare infrastructuur.

Twintig jaar geleden werd het internet in de Nederlandse huishoudens geïntroduceerd, maar een vaste breedbandverbinding is een luxe die we pas een jaar of tien kennen. Maar in deze jaren heeft de technologie zich wel exponentieel snel ontwikkeld. Dit begon met een piek in het mobiele breedbandverbruik en de opkomst van GPS door de enorme toename van werken in de cloud, de groei van het ‘Internet of Things’ (IoT) en het groeiende gebruik van kunstmatige-intelligentietoepassingen in ons dagelijks leven, zoals Siri en Alexa.

Technologische innovatie zal naar verwachting sneller verlopen

De verwachting is dat het innovatietempo de komende decennia veel hoger zal liggen dan het huidige tempo. Het Internet of Things zal groeien, omdat het aantal apparaten dat in omloop is, blijft toenemen. Bovendien zullen kunstmatige intelligentie en virtual reality veel intelligenter worden toegepast, omdat bedrijven technieken gebruiken om meer inzicht te krijgen in klantgedrag en om productontwikkeling te verbeteren. Daarnaast is de verwachting dat invoering van blockchain techniek toeneemt, omdat organisaties bedrijfsmodellen en -processen blijven innoveren.

Daarbuiten zijn de mogelijkheden van innovaties als bezorgdrones en zelfrijdende auto's, waarover al vele jaren wordt gespeculeerd, in de zeer nabije toekomst een realistische optie. Technologieën als communicatie- satellieten zijn meer voor op de lange termijn, maar hebben de potentie om ons dagelijks leven revolutionair te veranderen doordat ze een goed alternatief bieden voor glasvezelbreedband. Bedrijven als Starlink (van Elon Musk) en Samsung lopen bijvoorbeeld voorop in dit opzicht. Zij zijn van plan vóór 2025 samen maar liefst 12.000 speciale internet-satellieten te lanceren.

Net als een auto zonder motor is digitale innovatie op dit niveau echter zinloos zonder de juiste ondersteunende infrastructuur om verandering te stimuleren. Zelfrijdende auto's gebruiken een enorme hoeveelheid verwerkingskracht en genereren gigantische hoeveelheden data die een stevige ruggengraat vereisen. Dit geldt overigens voor alle voorwerpen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie of IoT.

Datacenters stimuleren innovatie

De aanwezigheid van datacenters zal ervoor zorgen dat deze opkomende technologische revolutie daadwerkelijk tot bloei komt. Als een toepassing die gebruik maakt van kunstmatige intelligentie of IoT een slechte gebruikerservaring biedt, heeft deze, ongeacht hoe boeiend of innovatief deze is, weinig kans van slagen.

Om te garanderen dat technologische trends aanslaan, moeten servers en steeds meer data worden ondergebracht in datacenters in het hart van de grootste steden en zakelijke markten ter wereld. Zo komt data letterlijk dichtbij consumenten en andere bedrijven te liggen, waardoor de snelste en veiligste toegang tot gegevens, de beste connectiviteit en bandbreedte en een minimaal latencyniveau zijn gewaarborgd.

Omdat het door de hoge vastgoedprijzen voor bedrijven erg duur is om hun eigen datacenters op deze locaties te bouwen, is colocatie een aantrekkelijk alternatief dat de infrastructuurkosten kan drukken, de beschikbaarheid kan vergroten en de latency kan verlagen. Carrier- en cloudneutrale faciliteiten bieden met minimale overheadkosten en maximaal gebruiksgemak een veilige, schaalbare infrastructuur met hoge connectiviteit.

We zien dat bedrijven er steeds vaker voor kiezen hun activiteiten in het centrum van Londen onder te brengen om te kunnen profiteren van de voordelen van directe toegang tot Europa en de rest van de wereld.

In onze datacentercampus in Londen zijn acht grote CDN's (Contend Delivery Networks) aanwezig en meer dan 90 connectiviteitsproviders, waardoor het de perfecte locatie is om data van bedrijven onder te brengen. Dit wordt allemaal ondersteund door een veerkrachtige en veilige omgeving met strenge SLA's voor prestatie en beschikbaarheid, waardoor de allerbeste gebruikerservaring voor klanten gewaarborgd is.

Met de juiste datacenterstrategie komen bedrijven dichterbij realisatie van de technologieën van de toekomst. Ontdek hoe Interxions groeiende Amsterdam Schiphol Campus uw technologiedoelstellingen kan ondersteunen met een ongeëvenaarde connectiviteit in het hart van Europa.