NIEUWSFLITS: INTERXION REBRANDT NAAR DIGITAL REALTY. LEES MEER.

Toekomstbestendige hybride IT

Naarmate bedrijven meer afhankelijk zijn van de cloud, worden traditionele datacenters op locatie een uitstervend ras. Gartner voorspelt dat tegen 2025 80% van de bedrijven hun datacenters ter plaatse zullen hebben gesloten, in plaats daarvan naar cloud- of colocatiemodellen. Maar niemand weet precies welke diensten in de toekomst zullen worden geëist. Hoe zorgt u er vervolgens voor dat uw IT-infrastructuur en die van uw klant klaar zijn? Heb je cloud, colocatie of een mix nodig?

 

Door: Jelle Frank van der Zwet

 

Zekerheden van de infrastructuur

Waar we op kunnen vertrouwen, is dat we ons in een periode van snelle verandering bevinden. De huidige serviceproviders en systeemintegrators moeten zich aanpassen aan nieuwe eisen aan de IT-omgevingen van hun klanten, waaronder de groeiende communicatie tussen verschillende systemen, platforms en gebruikers. En aangezien dataregulering steeds strenger wordt, moet alles snel en veilig zijn: u moet volledige controle hebben over waar gegevens zich bevinden om te voldoen aan de hoge verwachtingen van beveiliging en prestaties die uw klanten en de toezichthouders stellen.

Lokale verwerking en opslag

Meer bedrijven gebruiken nu cloudservices en hybride infrastructuur om te profiteren van meer flexibele en schaalbare oplossingen, maar met deze voordelen ontstaan ​​nieuwe connectiviteits- en beveiligingsaspecten. Dit is met name relevant voor overheidsinstanties en andere openbare entiteiten die gevoelige gegevens verwerken. Voor dit soort klanten is gegevensopslag vaak een cruciale factor bij het kiezen van hun IT-infrastructuur: ze vereisen een uitgebreide beveiligingsstrategie en het gebruik van gekwalificeerde partners in alle stadia van cloudmigratie - voor systemen, applicaties en gegevens.

Colocatie en cloud

Cloudproviders zoals Microsoft, AWS, Oracle, evenals Google en IBM bieden goede beveiliging met firewalls en realtime monitoring tegen indringers en bedreigingen in de openbare cloud. Maar voor die entiteiten met strikte wettelijke vereisten voor lokale gegevensopslag en -verwerking is dit niet voldoende.

Aanbieders hebben hierop gereageerd met lokaal gehuisvest private cloud-gebaseerde diensten, waarbij applicaties lokaal worden uitgevoerd en opgeslagen, naast alle geproduceerde gegevens. Microsoft's Azure Stack is bijvoorbeeld een private Azure cloud-release voor IaaS of SaaS, waar alle verwerkte gegevens worden opgeslagen en lokaal worden gecontroleerd. Dit betekent dat organisaties kunnen profiteren van moderne cloudservices, terwijl ze toch de verwerking van al hun gegevens in het land kunnen garanderen.

In reactie op deze vraag is colocatie in neutrale datacenters het alternatief voor het enterprise datacenter geworden. Deze neutrale en lokale datacenters bieden directe privéverbindingen met alle grote cloudproviders, gebouwd om een ​​snelle en veilige verbinding te garanderen. Dit voorkomt dat gegevensoverdracht plaatsvindt, in tegenstelling tot standaard internetlijnen die niet dezelfde prestaties of beveiliging kunnen garanderen.

Beheer van de hybride omgeving

Natuurlijk hebben sommige organisaties mogelijk geen lokaal gegevensbeheer nodig voor al hun gegevens en toepassingen: sommige delen van hun activiteiten kunnen vaak in de openbare cloud worden geplaatst.

Voor organisaties die een colocatie-datacenter gebruiken, kan IT-beheer vaak worden beheerd met behulp van een speciale interface, waarbij de beheerder eenvoudig een privéverbinding kan verbinden met een of meer cloudproviders en hun Wide Area Networks (WAN) op één plek kan beheren. De hybriden kunnen worden geoptimaliseerd in overeenstemming met belasting en behoefte, zonder in te leveren op veiligheid of prestaties.

Toegankelijkheid gebruiker

Door een flexibelere omgeving te bieden, kunnen hybride cloudoplossingen organisaties gemakkelijker nieuwe functies schalen, stroomlijnen en implementeren. Ze kunnen het beheer van hun bronnen verbeteren en betere controle bieden, en nu kunnen zelfs organisaties die onderworpen zijn aan strikte regels voor gegevensverwerking hiervan profiteren door veilige gegevensverwerking van colocatiecentra en -modellen. 

Het is duidelijk dat hybride cloud, en daarmee colocatie en verbeterde cloud-gegevensbeveiliging, bedrijven in staat stelt om niet alleen vandaag te gedijen, maar ook een toekomstbestendige omgeving voor morgen te creëren.

Toekomstbestendig het bedrijf van uw klant

Wilt u meer weten over hoe u uw klant kunt ondersteunen bij het toekomstbestendig maken van hun bedrijf? Download onze transformatiehandleiding voor IT-serviceproviders