NIEUWSFLITS: INTERXION REBRANDT NAAR DIGITAL REALTY. LEES MEER.

De mens achter het datacenter: Robbie Chedi

Categorieën

7 June 2019

avatar

Datacenters zijn het hart van de digitale economie. Om dit hart kloppende te houden, is er binnen de Interxion datacenters niet alleen stroom, koeling en security belangrijk, maar ook enthousiaste en gemotiveerde medewerkers die klaar staan voor onze klanten. We nemen je mee achter de schermen en gaan in gesprek met één van onze medewerkers. Dit keer spreken we met Robbie Chedi, Security Coördinator.

Hoe ben je bij Interxion terecht gekomen en wat houdt jouw functie precies in?

Ik ben bij Interxion begonnen als Beveiliger in 2000, destijds bij Randon Beveiliging. En ik heb meerdere jaren met veel plezier als Beveiliger in de groeiende datacenters van Interxion. In 2014 ben ik bij Interxion zelf in dienst getreden. Dit kwam doordat de toenmalige Interxion Security Manager mij voor een periode van 3 maanden aangesteld had om Hands en Eyes taken uit te voeren. Omdat ik meer taken deed dan dat er in eerste instantie gevraagd werd, zag hij in mij competenties om verder en binnen de organisatie Interxion te groeien. Zodoende ben ik in 2014 aangesteld als Security Coördinator. Deze functie is heel veelzijdig, zo ben ik het eerste aanspreekpunt voor de Beveiliging op alle locaties, sinds 2015 met de Workrate Group, bij onvoorziene omstandigheden. Denk hierbij aan toegangsproblemen, logistieke problemen en klantvragen. Daarnaast het zorgdragen dat de procedures en instructies nageleefd worden, zowel intern (Interxion personeel) als extern (onze klanten en gasten). Kortom mijn rol als Security Coördinator kan je samen vatten als uitvoerend, signalerend, controlerend, instruerend en adviserend.

torren

Wat is je favoriete plek in het datacenter?

Ik sta graag stil bij een technisch hoogstandje, vandaar dat een grote serverruimte mijn favoriete plek is. Indrukwekkend met ook de hele infrastructuur erom heen.

Wat is je favoriete app of clouddienst?

Whatsapp. Dat gebruik ik eigenlijk dagelijks met vrienden en familie. Andere apps die ik veel gebruik zijn Skype, Burgernet en de schoolapp. Ik heb eigenlijk geen social media of netwerk apps op mijn telefoon staan. Offline gaat al mijn tijd naar de kinderen. Ik heb nog jonge kinderen (9, 4 en 2 jaar oud) vandaar dat wij regelmatig op indoor kinderspeellocaties zijn. Ook vinden zij het leuk om naar de bioscoop te gaan. Maar het allerliefste gaan zij op bezoek naar oma.

mgl6713hdr