NIEUWSFLITS: INTERXION REBRANDT NAAR DIGITAL REALTY. LEES MEER.

3 Redenen waarom toonaangevende bedrijven meerdere clouds gebruiken

3 Redenen waarom toonaangevende bedrijven meerdere clouds gebruiken

Categorieën

12 februari 2021

Hoewel veel bedrijven aangeven dat hun gegevens in de cloud staan, wordt daar vaak een mix van meerdere publieke clouds in een digitale infrastructuur mee bedoeld: 84% van de bedrijven maakt gebruik van een multi-cloudstrategie.

Waarom meerdere Cloud Service Providers? Grote wereldwijd actieve bedrijven hebben vaak meer capaciteit nodig dan één cloud kan bieden. Ze hebben een ecosysteem aan clouds nodig voor verschillende doeleinden, waardoor kosten, mogelijkheden en voordelen worden geoptimaliseerd. Bedrijven hebben een multicloudstrategie nodig om te kunnen verdienen aan cloudmigratie, essentiële toepassingen te kunnen hosten zonder downtime en om niet geheel afhankelijk te zijn van één IaaS-aanbieder.

Hoe maakt u een keuze?

In de huidige digitale wereld moeten bedrijven hun taken in een omgeving hosten die niet alleen logisch is, maar ook gericht op kostenefficiëntie en prestaties. Elke cloudaanbieder staat bij haar klanten bekend om een bepaalde expertise. Microsoft Azure is bijvoorbeeld de overheersende keuze voor bedrijven, Google staat bekend om haar analyseplatform en de meeste ontwikkelaars geven de voorkeur aan Amazon Web Services. IT-teams leunen op deze reputatie wanneer er keuzes gemaakt moeten worden, omdat ze hierdoor met een gerust hart een weloverwogen keuze kunnen maken die ze kunnen verdedigen ten opzichte van de rest van het bedrijf.

Aan de andere kant stijgen veel cloudproviders boven deze reputaties uit met nieuwe mogelijkheden. Google concurreert bijvoorbeeld met Microsoft om een groter marktaandeel te verkrijgen. Als we verder kijken dan ontwikkelaars, staat AWS bekend om de aantrekkelijke prijzen en schaal. Daarnaast veranderen providers continu hun aanbod, waardoor sommige mogelijkheden die essentieel zijn voor uw bedrijf mogelijk komen te vervallen. Als u zich wilt toeleggen op één cloud, moet u mogelijk heel veel afwegingen maken. Kijk regelmatig kritisch naar uw cloudomgeving en beoordeel welke cloud u het beste kan ondersteunen in verschillende delen van uw infrastructuur.

Veerkracht creëren

Bedrijven moeten niet alleen de beste cloudoplossing kiezen voor afzonderlijke taken, maar ook een ecosysteem ontwerpen dat soepel draait met zo veel mogelijk productieve uptime. Zelfs providers met uitstekende reputaties hebben wel eens last van stroomuitval, vertragingen of beveiligingslekken.

De digitale economie verandert zo snel dat zelfs de kleinste vertraging tussen transacties gevolgen kan hebben voor de loyaliteit van klanten. Een benadering met meerdere cloudoplossingen zorgt voor gegevensrendundantie, waardoor essentiële toepassingen en gegevens altijd toegankelijk en bruikbaar zijn, ook in het geval van onvoorziene digitale omstandigheden. Tegelijkertijd staan IT-hulpmiddelen dichter bij de klant, voor een betere latency en minder uitval.

Afhankelijkheid van leveranciers voorkomen

In commercieel opzicht biedt een multicloudstrategie een waardevolle onderhandelingspositie voor bedrijven. Met een breed scala aan mogelijkheden kunnen bedrijven van hun huidige cloudprovider eisen dat er nieuwe hulpmiddelen worden toegevoegd of dat de prijzen verlaagd worden voor een betere concurrentiepositie.

In het opzicht van IT-ontwikkeling kan het voor bedrijven die al hun gegevens en toepassingen op één cloudinfrastructuur hosten op een later moment moeilijk zijn om te innoveren en hun diensten uit te breiden door de unieke waarde van een andere cloudprovider te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de opkomst van Alibaba op markten in de regio Azië-Pacific. Als bedrijven van begin af aan een multicloudstrategie hanteren, kunnen ze later eenvoudiger nieuwe platforms toevoegen en optimaal profiteren van het aanbod.

Multicloudstrategieën bieden bedrijven de mogelijkheid om te profiteren van de kernwaarde van cloudmigratie: de flexibiliteit om zich aan te passen, snel te verdienen aan digitale innovatie en kosten voor en problemen op het gebied van infrastructuur te verminderen. Maar naarmate het aantal cloudproviders stijgt, wordt uw IT-omgeving ook steeds complexer. Veel teams hebben onvoldoende kennis om de vele clouds en een steeds ingewikkelder netwerk te beheren. Vaak hebben ze ook niet de bandbreedte en expertise om op te hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen die hun initiële lay-out opnieuw zouden kunnen vormgeven. Als gevolg daarvan nemen datacenters en netwerkproviders steeds vaker het cloudbeheer over, waardoor u uw waardevolle resources kunt richten op uw primaire bedrijfsdoelen. Daar is cloudtechnologie ook voor bedoeld.

Een partner die richting geeft aan uw multicloudstrategie is essentieel voor digitaal succes. Lees hier meer over CloudConnect.