NIEUWSFLITS: INTERXION REBRANDT NAAR DIGITAL REALTY. LEES MEER.

De mens achter het datacenter: Abiezer Statia

 

circle avatar

Datacenters zijn het hart van de digitale economie. Om dit hart kloppende te houden, is er binnen de Interxion datacenters niet alleen stroom, koeling en security belangrijk, maar ook enthousiaste en gemotiveerde medewerkers die klaar staan voor onze klanten. We nemen je mee achter de schermen en gaan in gesprek met één van onze medewerkers. Dit keer spreken we met Digital Marketing expert Abiezer Statia, afdeling Marketing & Communicatie.

 

Hoe ben je bij Interxion terecht gekomen en wat houdt jouw functie precies in?

Ik ben via LinkedIn met Interxion in aanraking gekomen en sinds juni 2019 werkzaam bij dit toonaangevende bedrijf. Als marketing medewerker ben ik verantwoordelijk voor de online activiteiten. Hierbij kun je denken aan social media campagnes voor het genereren van leads, het analyseren het websiteverkeer, het optimaliseren van lopende online campagnes en het promoten van onze producten en diensten.

Wat is je favoriete plek in het datacenter?

Ik zou niet zeggen dat ik een favoriete plek heb, want ik vind het datacenter als geheel interessant. Het gaat niet alleen om de data die hier opgeslagen wordt, maar ook de koeling, stroom en de minimaal vijf security lagen die ervoor zorgen dat de data en de systemen van onze klanten veilig en voortdurend functioneren. Een datacenter is een hele mooie combinatie van engineering, IT en techniek.

Maar als ik dan iets moet noemen dan zijn mijn favoriete plekken de meet-me-rooms en de serverruimtes. Hier kunnen bedrijven en service providers hun business processen en performance optimaliseren door de connectiviteit die wij aanbieden. En op deze plekken gebeurt de echte magie. 

datacenter

 

Wat is je favoriete app of cloud dienst?

Er zijn veel leuke apps maar één van mijn favoriete apps is Netflix. Het is voornaamste app die ik tegenwoordig gebruik om series, documentaires en films te bekijken zonder ongevraagde reclames.

Wat doe je het liefst offline?

Ik vind het prettig om met vrienden af te spreken om bij te praten, uit eten te gaan, te sporten of te fotograferen. Maar over het algemeen vind ik het wel leuk om iets buiten te doen. Er  is altijd iets wel te bewonderen.

Wat was het hoogtepunt van de afgelopen tijd?

In minder dan een jaar tijd dat ik bij Interxion werk heb ik al diverse interne en externe trainingen gevolgd. Opleidingen worden binnen dit bedrijf erg gestimuleerd. Zo ben ik naar Londen geweest voor een cursus met betrekking tot onze website en het nieuwe content management systeem. Daarnaast heb ik een Sales Navigator & Growth Hacking cursus gedaan waar ik veel heb geleerd over nieuwe manieren om als marketeer efficiënter en effectiever te werken.

Wat vind je van werken bij Interxion?

Ik vind werken bij Interxion erg leuk omdat ik hele leuke collega’s heb. Interxion is juist een erg human-focused organisatie. De bedrijfscultuur is prettig en ik zie persoonlijk veel doorgroeimogelijkheden. Maar wat ik nóg leuker vind is dat Interxion de infrastructuur aanlevert voor de digitale transformatie van alle soorten bedrijven, overheidsorganisaties en het maatschappij in zijn geheel. Daar ben ik natuurlijk heel trots op. Het is heel indrukwekkend om erover na te denken dat alles wat je online doet via onder andere onze datacenters passeert. In andere woorden datacenters wij zijn letterlijk het hart van de digitale wereld.