NIEUWSFLITS: INTERXION REBRANDT NAAR DIGITAL REALTY. LEES MEER.

Interxion bouwt nieuwe datacenters in Wenen en Stockholm

Interxion bouwt nieuwe datacenters in Wenen en Stockholm

6 maart 2014

Amsterdam, 6 maart 2014 – Het Nederlandse Interxion Holding NV (NYSE: INXN), een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale datacenterdiensten, kondigt vanwege de aanhoudende vraag van klanten aan nieuwe datacenters te bouwen in Wenen en Stockholm.

De bouw van Interxion’s tweede datacenter (VIE 2) in Wenen levert 5.500 vierkante meter extra gefaciliteerde datacenterruimte en ongeveer 11 MW elektrisch vermogen op die beschikbaar komt voor klanten. Het VIE 2-datacenter  grenst aan het reeds bestaande Interxion datacenter in Wenen, dat toegang geeft tot bijna 100 aangesloten carriers, de Weense Internet Exchange en reeds bestaande communities of interest. De afronding van de eerste bouwfase staat gepland in het vierde kwartaal van 2014, de oplevering van de tweede fase is gepland in de eerste helft van 2015.

In Stockholm bouwt Interxion zijn derde datacenter (STO 3), dat in circa 900 vierkante meter gefaciliteerde datacenterruimte en ongeveer 1,5 MW elektrisch vermogen voorziet. Het STO 3-datacenter wordt gebouwd op Interxion’s datacentercampus in Kista. De locatie biedt toegang tot meer dan 45 aangesloten carriers en ISP's en de internetknooppunten Netnod en STHIX.  STO 3 wordt volgens de planning in gebruik genomen in het vierde kwartaal van 2014.

Statusoverzicht van andere, lopende bouwprojecten:

  • AMS 7.1 (Amsterdam): 1.000 vierkante meter, geopend in het eerste kwartaal van 2014. De andere fasen van dit bouwproject lopen volgens schema;
  • BRU 1.5 (Brussel): 300 vierkante meter, geopend in het eerste kwartaal van 2014;
  • FRA 9 (Frankfurt): 800 vierkante meter, geopend in het eerste kwartaal van 2014; 
  • STO 2.2 (Stockholm): 500 vierkante meter, geopend in het eerste kwartaal van 2014;
  • FRA 8 (Frankfurt): Fase 1: 900 vierkante meter, de opening is gepland in het tweede kwartaal van 2014. Fase 2: 900 vierkante meter, deze opening is gepland in het vierde kwartaal van 2014.


Over Interxion

Interxion (NYSE: INXN), een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale colocatie datacenterdiensten, bedient een breed scala aan klanten vanuit 36 datacenters in 11 Europese landen. De uniform ontworpen en energie-efficiënte datacenters van Interxion bieden klanten uitgebreide zekerheden en beschikbaarheid voor hun bedrijfskritische applicaties. Meer dan 500 connectiviteitsproviders en 20 Internet exchanges bieden hun netwerkverbindingen aan in de Interxion datacenters. Interxion heeft hierdoor ware cloud-, content, financiële en connectiviteit hubs gecreëerd, die de groei van communities of interest stimuleren. Meer informatie kunt u vinden op www.interxion.nl.

Forward-looking statements

This press release contains forward-looking statements that involve risks and uncertainties. Actual results may differ materially from expectations discussed in such forward-looking statements. Factors that might cause such differences include, but are not limited to, the difficulty of reducing operating expenses in the short term, inability to utilise the capacity of newly planned data centres and data centre expansions, construction delays with respect to newly planned data centres and data centre expansions, significant competition, the cost and supply of electrical power, data centre industry over-capacity, performance under service-level agreements, and other risks described from time to time in Interxion's filings with the Securities and Exchange Commission. Estimates of capital expenditure and equipped space are approximate and may change. Capital expenditure reflects the total for the listed project at full power and capacity and may not be all invested in the current year. Interxion does not assume any obligation to update the forward-looking information contained in this press release.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Interxion - Investor Relations
Jim Huseby
Telefoon:  +1 813 644 9399
Email: IR@interxion.com

L&DJ PR
Wilco Rutenfrans
Telefoon: 020 421 0565
Email: wilco@l-dj.nl
Twitter: @WilcoLDJ