NIEUWSFLITS: INTERXION REBRANDT NAAR DIGITAL REALTY. LEES MEER.

Interxion koopt datacenter in Marseille

Interxion koopt datacenter in Marseille

6 augustus 2014

Amsterdam, 6 augustus 2014 – Het Nederlandse Interxion Holding NV (NYSE: INXN), een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale datacenterdiensten kondigt aan dat het een overeenkomst getekend heeft tot aanschaf van het SFR Netcenter datacenter in Marseille. Bij voltooiing van de bouw, biedt het datacenter (MRS 1) ongeveer 5.700 vierkante meter datacenterruimte en minimaal 6 MW elektrisch vermogen die beschikbaar komt voor klanten. De afronding van de eerste fase van ongeveer 500 vierkante meter staat gepland in het vierde kwartaal van 2014. De oplevering van de tweede fase, ook ongeveer 500 vierkante meter, is gepland in het eerste kwartaal van 2015.

MRS 1, dat op het moment dienst doet als een transit en caching knooppunt voor meer dan 60 netwerkproviders, profiteert van de toegang tot acht zeekabels, die eindigen in Marseille. Naast de aanschaf van de grond, de gebouwen en de datacenterfaciliteiten, heeft Interxion een contract afgesloten met SFR dat voorziet in onmiddellijke, directe toegang tot de bestaande community van netwerkproviders en kabelexploitanten. Tevens voorzien de contractuele afspraken in zowel overgangsdiensten tussen Interxion en SFR als in de overdracht naar Interxion van de meerderheid van de ruimte die SFR momenteel in bezit heeft of onderverhuurt.

‘Interxions investering in MRS 1 positioneert ons op het kruispunt van connectiviteit tussen Europa, Azië, Afrika en het Midden-Oosten. De sterke netwerk hub die gecreëerd is door de samenkomst van meerdere zeekabels die verbonden zijn met landkabels, maakt Marseille tot een zeer aantrekkelijke toegangspoort. We hebben een sterke vraag waargenomen van onze netwerk-, CDN-, social media- en cloud-klanten om de opkomende markten te bedienen die toegankelijk zijn via deze kabels. Wij verwachten de bestaande connectiviteit hub in MRS 1 uit te breiden en bloeiende, aantrekkelijke cloud- en CDN hubs te ontwikkelen’ aldus David Ruberg, Chief Executive Officer Interxion. ‘De aankoop van MRS 1 ligt in lijn met Interxions strategie om kapitaal op een gedisciplineerde wijze in te zetten om te voldoen aan sterke klantvraag, magnetische klanten aan ons te binden en om communities of interest te ontwikkelen die ons in staat stellen om een aantrekkelijk rendement op de lange termijn te bereiken.’

De verwachting is dat de aankoop voltooid zal worden in het derde kwartaal van 2014. De totale investering in de aankoop en bouw van MRS 1 zal naar verwachting ongeveer €45 miljoen bedragen, waarvan ongeveer €20 miljoen gemoeid gaat zijn met de aankoop van de eigendomsrechten van het land en de gebouwen, en de bouw van de eerste twee fasen.

– EINDE –

Over Interxion

Interxion (NYSE: INXN), een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale colocatie datacenterdiensten, bedient een breed scala aan klanten vanuit 37 datacenters in 11 Europese landen. De uniform ontworpen en energie-efficiënte datacenters van Interxion bieden klanten uitgebreide zekerheden en beschikbaarheid voor hun bedrijfskritische applicaties. Meer dan 500 connectiviteitsproviders en 20 Internet exchanges bieden hun netwerkverbindingen aan in de Interxion datacenters. Interxion heeft hierdoor ware cloud-, content, financiële en connectiviteit hubs gecreëerd, die de groei van communities of interest stimuleren. Meer informatie kunt u vinden op www.interxion.nl.

Forward-looking statements

This press release contains forward-looking statements that involve risks and uncertainties. Actual results may differ materially from expectations discussed in such forward-looking statements. Factors that might cause such differences include, but are not limited to, the difficulty of reducing operating expenses in the short term, inability to utilise the capacity of newly planned data centres and data centre expansions, construction delays with respect to newly planned data centres and data centre expansions, significant competition, the cost and supply of electrical power, data centre industry over-capacity, performance under service-level agreements, and other risks described from time to time in Interxion's filings with the Securities and Exchange Commission. Estimates of capital expenditure and equipped space are approximate and may change. Capital expenditure reflects the total for the listed project at full power and capacity and may not be all invested in the current year. Interxion does not assume any obligation to update the forward-looking information contained in this press release.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Interxion - Investor Relations
Jim Huseby
Telefoon:  +1 813 644 9399
Email: IR@interxion.com

L&DJ PR
Wilco Rutenfrans
Telefoon: 020 421 0565
Email: wilco@l-dj.nl
Twitter: @WilcoLDJ