Nieuws

Cloud Provider kiest datacenter van Interxion

Cloud Provider kiest datacenter van Interxion

Kwaliteit, neutraliteit en uitbreidingsmogelijkheden geven doorslag voor cloud hosting en IaaS provider

Schiphol-Rijk, 30 oktober 2014 – Cloud Hosting en IaaS provider Cloud Provider heeft als locatie van zijn nieuwe cloud platform gekozen voor Interxion, een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale datacenterdiensten. De aanbieder van een schaalbaar, high-performance cloud platform heeft onder meer voor colocatie bij Interxion gekozen vanwege de state-of-the-art datacenterdiensten, de uitgebreide keuze in connectiviteitsproviders en de mogelijkheden die daarmee ontstaan om invulling te geven aan de Europese expansieplannen.

Cloud Provider is de Infrastructure-as-a-Service (IaaS) provider voor bedrijven waarvoor een hoge performance de kritische succesfactor is, zoals dat het geval is bij bijvoorbeeld e-commerce en web-applicaties. Interxion biedt een datacenteromgeving, stroomvoorziening en connectiviteit die high-density computing ondersteunen, waardoor Cloud Provider zijn cloud-diensten op een hoogwaardige manier kan aanbieden.  Cloud Provider ontwikkelt zijn cloud platform op basis van OnApp’s CloudPOD reference architectuur. Hierdoor hebben ze voor hun nieuwe platform een korte time-to-market kunnen bewerkstelligen. Klanten van Cloud Provider kunnen via de vernieuwde portal hun eigen cloud-omgeving zelfstandig beheren.

Sander Cruiming, General Manager van Cloud Provider: ‘Met de overstap naar Interxion hebben we alle randvoorwaarden ingevuld om onze klanten hoogwaardige cloud-diensten te bieden. En ook met het oog op verdere groei hebben we met Interxion de juiste stap gezet. Ze hebben zevenendertig datacenters verspreid over elf landen in Europa die eenduidige kwaliteit en service bieden en waarbij je tegelijkertijd toch het gemak hebt van één accountmanager, service center en contract.’

Michael van den Assem, Algemeen Directeur van Interxion Nederland: ‘Doordat ondernemingen steeds meer van hun workloads naar een centraal beheerd cloud-platform migreren, wordt de afhankelijkheid van het onderliggende datacenter en de computing- en netwerkinfrastructuur alsmaar groter. Met betrouwbare, schaalbare datacenterdiensten met een hoge connectiviteit stellen wij Cloud Provider in staat om hun cloud-diensten op een goede manier in de markt te zetten.’

- EINDE -

Over Cloud Provider

Cloud Provider, opgericht in 2008, biedt schaalbare servercapaciteit voor websites en applicaties aan meer dan 800 klanten en resellers. Onderdeel van de dienstverlening van Cloud Provider zijn onder meer een flexibel prijsmodel waarbij de klant betaalt naar verbruik, hoge performance, servers die bij uitval automatisch worden overgenomen door andere hardware, ingebouwde beveiligingsfunctionaliteiten en persoonlijke service van het Cloud Provider team. Meer informatie kunt u vinden op www.cloudprovider.net

Over Interxion

Interxion (NYSE: INXN), een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale colocatie datacenterdiensten, bedient een breed scala aan klanten vanuit 37 datacenters in 11 Europese landen. De uniform ontworpen en energie-efficiënte datacenters van Interxion bieden klanten uitgebreide zekerheden en beschikbaarheid voor hun bedrijfskritische applicaties. Meer dan 500 connectiviteitsproviders en 20 Internet exchanges bieden hun netwerkverbindingen aan in de Interxion datacenters. Interxion heeft hierdoor ware cloud-, content, financiële en connectiviteit hubs gecreëerd, die de groei van communities of interest stimuleren. Meer informatie kunt u vinden op www.interxion.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

L&DJ PR
Wilco Rutenfrans
Telefoon: 020 2050421
Email: wilco@l-dj.nl
Twitter: @WilcoLDJ

Interxion Nederland
Willemijn Kevenaar
Marketing & Communication Officer
Telefoon: 020 880 7790
Email: willemijnk@interxion.com
Twitter: @Interxion_NL