Nieuws

Microsoft Azure ExpressRoute beschikbaar voor klanten van Interxion Amsterdam

Schiphol-Rijk, 27 augustus 2015 – Interxion, een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale datacenterdiensten, kondigt aan dat vanaf vandaag ExpressRoute beschikbaar is in zijn Amsterdamse datacenters. Met deze dienst kunnen klanten van Interxion private verbindingen tot stand brengen met Microsoft Azure. Private verbindingen bieden een betere beveiliging en een hogere kwaliteit dan de verbindingen die gebaseerd zijn op het reguliere internet.

Om te kunnen profiteren van de flexibiliteit- en kostenvoordelen die de publieke cloud biedt, gaan steeds meer organisaties er toe over hun IT workloads deels of geheel in de publieke cloud onder te brengen. Daarmee nemen echter ook de zorgen toe met betrekking tot beveiliging, performance en betrouwbaarheid. Uit recent onderzoek van IDG Connect bleek al dat beveiliging het belangrijkste punt van zorg is onder Nederlandse organisaties die overwegen de stap naar de cloud te maken. Private verbindingen als ExpressRoute kunnen helpen deze zorg weg te nemen doordat ze betrouwbare en voorspelbare netwerkprestaties bieden die nodig zijn voor het realiseren van succesvolle hybride IT-oplossingen.

ExpressRoute is nu via Interxion’s Cloud Connect service beschikbaar voor alle bedrijven die een Point of Presence (PoP) hebben in één van de locaties op de Interxion datacentercampus nabij Amsterdam. Cloud Connect is een dienst op maat waarmee klanten via één private, high-performance en goed beveiligde verbinding toegang hebben tot meerdere publieke cloud-platforms. Het is een schaalbare, snelle en kosteneffectieve manier om hybride, multi-cloud-omgevingen te realiseren en bedrijfskritische workloads en latency-gevoelige applicaties in de publieke cloud onder te brengen.

Michael van den Assem, Algemeen Directeur van Interxion Nederland: ‘Naarmate steeds meer bedrijven voor hybride IT-oplossingen kiezen, neemt ook de vraag toe naar veilige, snelle en hoogwaardige toegang tot de cloud-omgevingen van de belangrijkste cloud service providers. Met de ontwikkeling van onze Cloud Connect dienst en het feit dat we onze klanten daarmee vanaf nu via ExpressRoute toegang bieden tot Microsoft Azure, voorzien we in deze behoefte. Het is voor klanten de optimale omgeving om hybride IT-oplossingen te bouwen en te beheren.’

Ross Ortega, Principle Product Manager, Networking, Microsoft Azure: ‘Interxion is één van de meest gerenommeerde datacenterleveranciers van Nederland en deze samenwerking biedt onze gezamenlijke klanten nieuwe mogelijkheden om te profiteren van de efficiëntievoordelen van hybride IT-oplossingen.’

– EINDE –

Over Interxion
Interxion (NYSE: INXN), een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale colocatie datacenterdiensten, bedient een breed scala aan klanten vanuit 39 datacenters in 11 Europese landen. De uniform ontworpen en energie-efficiënte datacenters van Interxion bieden klanten uitgebreide zekerheden en beschikbaarheid voor hun bedrijfskritische applicaties. Meer dan 500 connectiviteitsproviders, 20 Europese internet exchanges en toonaangevende cloud- en digital-mediaplatforms bieden hun netwerkverbindingen aan in de Interxion datacenters. Interxion heeft hierdoor ware cloud-, content, financiële en connectiviteit hubs gecreëerd, die de groei van communities of interest stimuleren.
Interxion is in 1998 opgericht in Nederland en het Europese hoofdkantoor bevindt zich in Schiphol-Rijk. Interxion heeft 7 datacenters in de regio Amsterdam. Al deze datacenters maken gebruik van 100% duurzame energie. Meer informatie kunt u vinden op www.interxion.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
L&DJ PR
Wilco Rutenfrans
Telefoon: 020 2050421
Email: wilco@l-dj.nl
Twitter: @WilcoLDJ

Interxion Nederland
Andrea Wigman
Telefoon: 06 25639359
Email: andreaw@interxion.com
Twitter: @Interxion_NL