Nieuws

Fundaments breidt zijn IaaS-platform uit in datacenter van Interxion

Toenemende vraag naar cloud-diensten reden voor uitbreiding

Schiphol-Rijk, 8 september 2015 – Het Nederlandse Interxion (NYSE: INXN), een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale datacenterdiensten, kondigt aan dat Fundaments een Point of Presence (PoP) installeert in AMS7 op de datacentercampus van Interxion in Schiphol-Rijk. Met deze PoP kan de leverancier van gecertificeerde Infrastructure-as-a-Service (IaaS)-diensten haar IaaS-platform uitbreiden en daarmee voldoen aan de toenemende vraag vanuit de markt.

Fundaments richt zich op infrastructuur en virtualisatie, als solide basis voor partners waarop zij hun applicaties, servers en clouddiensten kunnen bouwen. Om die reden maakt Fundaments alleen gebruik van bewezen technologie met een enterprise karakter en werkt het uitsluitend samen met sterke schakels in de keten, zoals in dit geval Interxion. Fundaments heeft voor Interxion gekozen vanwege de hoogwaardige dienstverlening en de gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Met de toetreding tot de datacenters van Interxion is Fundaments in staat om haar IaaS-platform verder uit te breiden en kan zij voorzien in de toenemende vraag naar Infrastructure-as-a-Service.

Met de overeenkomst voegt Interxion wederom een IaaS-leverancier met een goede naam en een uitgebreide klantenkring toe aan de lange lijst van carriers, cloud providers en ICT-dienstverleners die reeds in zijn datacenters zijn vertegenwoordigd. Voor klanten van Interxion betekent de komst van Fundaments nog meer keuzemogelijkheden op het gebied van infrastructuur uit de cloud.

Toegenomen vraag naar IaaS

Michael van den Assem, Algemeen Directeur van Interxion Nederland: ‘Het feit dat Fundaments voor Interxion kiest om haar IaaS-platform uit te breiden, is in lijn met de resultaten van onderzoek dat wij hebben laten uitvoeren onder meer dan vierhonderd zakelijke- en IT-beslissers. Hieruit blijkt dat traditionele hostingdiensten steeds vaker worden vervangen door Infrastructuur-as-a-Service en dat de vraag naar clouddiensten de vraag naar traditionele hostingdiensten vorig jaar voor het eerst oversteeg.’

Larik-Jan Verschuren, CEO van Fundaments: ‘Dat wij ons IaaS-platform nu ook bij Interxion onderbrengen, komt doordat wij te maken hebben met een sterk toenemende vraag naar IaaS. Die groei komt zowel van bestaande klanten die willen uitbreiden als van nieuwe partijen die vol overtuiging voor de cloud kiezen. Bij Interxion zijn wij verzekerd van betrouwbare, veilige en flexibele datacenterdiensten, waar wij onze IaaS-dienstverlening optimaal op kunnen aansluiten. Dit komt op zijn beurt weer ten goede aan onze klanten.’

- EINDE -

Over Fundaments
Fundaments levert solide en gecertificeerde Infrastructure-as-a-Service (IaaS) diensten in de cloud, aangevuld met een compleet assortiment van diensten voor een compleet te beheren infrastructuur. Fundaments werkt uitsluitend met partners, zowel aan afnemers- als leverancierskant. Daarbij staan voor Fundaments betrouwbaarheid en beschikbaarheid centraal. Daarom ligt de focus op het maximaal beheersen van risico’s en worden de diensten van Fundaments uitgevoerd vanuit Nederlandse datacenters die aan de hoogste eisen voldoen, waaronder ISO-certificering en 24×7 monitoring. Op basis van ons fundament kunnen partners snel een op maat gemaakte, betrouwbare en solide, cloud-infrastructuur inzetten voor hun eigen diensten. Voor meer informatie kijkt u op www.fundaments.nl


Over Interxion
Interxion (NYSE: INXN), een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale colocatie datacenterdiensten, bedient een breed scala aan klanten vanuit 40 datacenters in 11 Europese landen. De uniform ontworpen en energie-efficiënte datacenters van Interxion bieden klanten uitgebreide zekerheden en beschikbaarheid voor hun bedrijfskritische applicaties. Meer dan 500 connectiviteitsproviders, 20 Europese internet exchanges en toonaangevende cloud- en digital-mediaplatforms bieden hun netwerkverbindingen aan in de Interxion datacenters. Interxion heeft hierdoor ware cloud-, content, financiële en connectiviteit hubs gecreëerd, die de groei van communities of interest stimuleren.
Interxion is in 1998 opgericht in Nederland en het Europese hoofdkantoor bevindt zich in Schiphol-Rijk. Interxion heeft 7 datacenters in de regio Amsterdam. Al deze datacenters maken gebruik van 100% duurzame energie. Meer informatie kunt u vinden op www.interxion.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Lubbers De Jong
Wilco Rutenfrans
Telefoon: 020 2050421
Email: wilco@lubbersdejong.nl
Twitter: @WilcoLDJ

Fundaments
Chantal Drok
Marketing en communicatie
Telefoon: 088 4227227
Email: c.drok@fundaments.nl
Twitter: @Fundaments

Interxion Nederland
Andrea Wigman
Telefoon: 06 25639359
Email: andreaw@interxion.com
Twitter: @Interxion_NL