Nieuws

Amsio gaat SaasNow als cloud-oplossing aanbieden vanuit datacenters van Interxion

Dankzij Interxion’s Europese dekkingsgraad kan Amsio een hoogwaardige dienstverlening bieden en voldoen aan de strikte datasoevereiniteitsregels

Schiphol-Rijk, 22 oktober 2015 – Het Nederlandse Interxion (NYSE: INXN), een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale datacenterdiensten, kondigt aan dat managed service provider Amsio na Amsterdam nog eens zeven van zijn datacenters in andere Europese landen heeft geselecteerd van waaruit het SaasNow als cloud-oplossing gaat aanbieden.

De oplossing is gebaseerd op SAS Visual Analytics en Visual Statistics en is op een flexibele en schaalbare manier beschikbaar via de cloud tegen een maandelijks afrekenmodel. Het stelt enterprise organisaties in staat om gebruik te maken van een self-service omgeving voor business intelligence (BI) en big data-analyse, zonder dat zij hoeven te investeren in infrastructuur of SAS-licenties.

Amsio is sinds 2010 partner van SAS en heeft in die hoedanigheid geholpen bij de ontwikkeling van SaasNow, dat draait op een gedeeld platform van dedicated virtual machines (VM’s) die worden gehost en beheerd door Amsio. De oplossing is ontworpen met het oog op SAS-partners. Zij hebben de mogelijkheid een contract met een wereldwijde dekking af te sluiten waarmee ze zich kosteloos kunnen registreren en de oplossing binnen een dag kunnen inregelen. Daarmee kunnen zij hun klanten in slechts een half uur een live SAS Visual Analytics-omgeving bieden.

Momenteel draait SaasNow al in de Nederlandse datacenters van Interxion, maar om tegemoet te komen aan de vraag van klanten in andere landen in Europa en om te voldoen aan de strikte datasoevereiniteitsregels, heeft Amsio zich gewend tot Interxion om hen te helpen de oplossing ook in België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Zweden, Spanje en het Verenigd Koninkrijk uit te rollen.

Gerben van Leeuwen, CEO van Amsio: ‘Gebruikerservaring en dataprivacy zijn twee van de kritische succesfactoren van een goede cloud-oplossing. We wisten dat als we SaasNow op een goede manier als cloud-oplossing in de markt wilden zetten, deze aspecten van uitzonderlijke klasse moesten zijn. Het feit dat dat Interxion meer dan vijfhonderd carriers aan zich heeft gebonden en datacenters in elf landen in Europa heeft, betekent dat we onze oplossing in meerdere regio’s kunnen hosten, waarbij we kunnen voldoen aan de lokale soevereiniteitsregels en zonder dat we te maken krijgen met latency-issues.’

Vincent in’t Veld, Director of Cloud bij Interxion: ‘Door onze Europese dekkingsgraad en zeer goed verbonden datacenters, stellen we Managed Service Providers en softwareleveranciers zoals Amsio en SAS in staat om hun bestaande bedrijfsmodellen uit te breiden en nieuwe businessmodellen te ontwikkelen, in de vorm van on demand-diensten met een verbeterde gebruikservaring en vallend onder de lokale datawetgeving.’
‘SaasNow brengt SAS Visual Analytics binnen handbereik van een veel breder scala aan bedrijven en laat hen profiteren van alle mogelijkheden van de oplossing’, zegt Hylke Visser, SAS Global Partner Manager voor Amsio. ‘Dankzij het partnership met Amsio hebben we een volledig nieuw businessmodel kunnen ontwikkelen met een enorm potentieel voor onze partners en hun klanten binnen en buiten Europa.’

- EINDE -

Over SaasNow

SaasNow is een Nederlandse innovatieve start-up en aanbieder van de gelijknamige self-service BI- en business analytics-oplossing. Het bedrijf biedt SAS-partners een pay-per-month cloud-oplossing gebaseerd op SAS Visual Analytics en SAS Visual Statistics software om de analysekracht naar de businessprofessional te brengen. Met een self-service portal kunnen zij uit de verzamelde data waardevolle inzichten genereren zonder dat zij hiervoor afhankelijk zijn van hun IT-afdeling. SaasNow is momenteel beschikbaar in 166 landen wereldwijd en wordt aangeboden door Amsio, een Nederlandse hosting provider. www.saasnow.com

Over Interxion

Interxion (NYSE: INXN), een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale colocatie datacenterdiensten, bedient een breed scala aan klanten vanuit 40 datacenters in 11 Europese landen. De uniform ontworpen en energie-efficiënte datacenters van Interxion bieden klanten uitgebreide zekerheden en beschikbaarheid voor hun bedrijfskritische applicaties. Meer dan 500 connectiviteitsproviders, 20 Europese internet exchanges en toonaangevende cloud- en digital-mediaplatforms bieden hun netwerkverbindingen aan in de Interxion datacenters. Interxion heeft hierdoor ware cloud-, content, financiële en connectiviteit hubs gecreëerd, die de groei van communities of interest stimuleren.
Interxion is in 1998 opgericht in Nederland en het Europese hoofdkantoor bevindt zich in Schiphol-Rijk. Interxion heeft 7 datacenters in de regio Amsterdam. Al deze datacenters maken gebruik van 100% duurzame energie. Meer informatie kunt u vinden op www.interxion.nl.

Over Amsio

Amsio biedt al 15 jaar een breed scala aan cloud- en managed services voor het bedrijfsleven. Met meerdere gecertificeerde datacenters en eigen IP netwerk is Amsio uniek gepositioneerd om niet alleen goede beheerde infrastructuuroplossingen te leveren, maar ook om het gebruik van meerdere clouds voor klanten en partners eenvoudiger te maken. Met een gedreven team van experts ontzorgt Amsio haar klanten en partners door complexe cloud-infrastructuurvraagstukken te vertalen naar totaaloplossingen, zodat zij zich kunnen concentreren op het nastreven van hun eigen missie. Amsio is niet alleen een cloud infrastructuur hoster, maar ook een partner en trusted advisor. Dit heeft honderden klanten en partners er inmiddels van overtuigd om Amsio als business partner te kiezen. Voor meer informatie gaat u naar www.amsio.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Lubbers De Jong
Wilco Rutenfrans
Telefoon: 020 2050421
Email: wilco@lubbersdejong.nl
Twitter: @WilcoLDJ

Amsio
Gerben van Leeuwen
G.vanleeuwen@amsio.com
+31 88 8007522

Interxion Nederland
Floor Stam-Lammers
Telefoon: 020 6554168
Email: floors@interxion.com
Twitter: @Interxion_NL