Nieuws

NetApp biedt hybride Cloud Test Lab binnen Amsterdamse datacenters van Interxion

De ideale omgeving om publieke cloud-diensten te exploiteren met volledige controle over de data

AMSTERDAM, 15 oktober 2015 – Het Nederlandse Interxion (NYSE: INXN), een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale datacenterdiensten, kondigt aan dat NetApp zijn hybride Cloud Test Lab gaat aanbieden vanuit de datacenters van Interxion op zijn Amsterdam campus.

Het Test Lab dat in nauwe samenwerking met NetApp en Microsoft is ontwikkeld, is een kosteloze, proof-of-concept-omgeving waarmee enterprise organisaties, partners en service providers in korte tijd een hybride oplossing kunnen realiseren, zonder dat zij te maken krijgen met hoge onderzoeks- en ontwikkelingskosten. Het Test Lab stelt hen in staat te profiteren van de voordelen van publieke clouds zoals Microsoft Azure, het flexibele platform voor public cloud computing, terwijl ze tegelijkertijd de volledige controle over hun data houden doordat deze worden ondergebracht in private NetApp opslagsystemen, genaamd NetApp Private Storage.

De state-of-the-art testomgeving is gebouwd op NetApp Private Storage voor Microsoft Azure, wordt aangeboden vanuit de hoogwaardige datacenters van Interxion en is via Interxion’s Cloud Connect service op een veilige manier en met high performance, gebaseerd op een SLA te verbinden met één of meerdere clouds van hun voorkeur. In het Test Lab kunnen verschillende soorten workloads worden uitgevoerd, zoals disaster recovery senario’s, cloud bursting, peak workload management en test- en ontwikkelscenario’s.

Vincent in’t Veld, Director of Cloud segment bij Interxion, ‘Wij zien dat de IT van bedrijven steeds meer verspreid raakt. Organisaties maken gebruik van meerdere datacenters, verschillende publieke cloud-omgevingen en één of meerdere private cloud-omgevingen. Het is de uitdaging om al die workloads die op verschillende plekken draaien, als één geïntegreerde oplossing te laten functioneren. Dit is de reden dat wij samen met NetApp het hybride Cloud Test Lab gaan aanbieden. Voor onze klanten is het de ideale omgeving om de voordelen te leren kennen van hybride oplossingen en de eerste stappen te zetten op weg naar een hoogwaardige hybride cloud.’

Dave Allen, vice president en general manager Northern EMEA bij NetApp: ‘Met deze nieuwe testomgeving in de Amsterdamse datacenters van Interxion kunnen wij onze bestaande en toekomstige klanten laten kennismaken met de echte toegevoegde waarde van hybride cloud-oplossingen in combinatie met hyperscale omgevingen als Microsoft Azure. Dit concept past binnen onze Data Fabric-visie, dat uitgaat van een algemene set van data services met de keuzevrijheid en zeggenschap die klanten willen. NetApp private storage combineert de flexibiliteit en kosteneffectiviteit van Microsoft Azure met de performance en beschikbaarheid van dedicated NetApp enterprise storage.’


- EINDE -

Over Interxion

Interxion (NYSE: INXN), een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale colocatie datacenterdiensten, bedient een breed scala aan klanten vanuit 40 datacenters in 11 Europese landen. De uniform ontworpen en energie-efficiënte datacenters van Interxion bieden klanten uitgebreide zekerheden en beschikbaarheid voor hun bedrijfskritische applicaties. Meer dan 500 connectiviteitsproviders, 20 Europese internet exchanges en toonaangevende cloud- en digital-mediaplatforms bieden hun netwerkverbindingen aan in de Interxion datacenters. Interxion heeft hierdoor ware cloud-, content, financiële en connectiviteit hubs gecreëerd, die de groei van communities of interest stimuleren.
Interxion is in 1998 opgericht in Nederland en het Europese hoofdkantoor bevindt zich in Schiphol-Rijk. Interxion heeft 7 datacenters in de regio Amsterdam. Al deze datacenters maken gebruik van 100% duurzame energie. Meer informatie kunt u vinden op www.interxion.nl.

Over NetApp

Wereldwijd rekenen toonaangevende organisaties op NetApp voor software, systemen en services waarmee ze hun data kunnen beheren en opslaan. Klanten waarderen onze samenwerking, expertise en passie om hun ze nu en in de toekomst vooruit te helpen. Voor meer informatie gaat u naar: www.netapp.com/nl


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Lubbers De Jong
Wilco Rutenfrans
Telefoon: 020 2050421
Email: wilco@lubbersdejong.nl
Twitter: @WilcoLDJ

Interxion Nederland
Floor Stam-Lammers
Telefoon: 020 6554168
Email: floors@interxion.com
Twitter: @Interxion_NL

NetApp, Hill+Knowlton Strategies
Laudine Witteveen
Laudine.Witteveen@hkstrategies.com
020 4044707