Nieuws

Razendsnelle verbinding tussen Oost-Europa en Amsterdam bij Interxion

Internationale netwerk service provider RETN plaatst Point of Presence in AMS7 datacenter 

Schiphol-Rijk, 21 juni 2017 – Interxion, een toonaangevende Europese leverancier van cloud- en carrier-neutrale datacenterdiensten, kondigt vandaag aan dat RETN een Point of Presence (PoP) afneemt in een van de negen Nederlandse datacenters. Met deze overeenkomst zijn RETN’s diensten nu direct toegankelijk voor alle klanten van Interxion in de regio Amsterdam dankzij Interxion’s campusmodel.

RETN is een internationale netwerk service provider met een bijzonder sterke aanwezigheid in de Oost-Europa, de Baltische staten en GOS-landen. Het glasvezelnetwerk van RETN vormt een essentieel onderdeel van de Europese internetinfrastructuur. Dit netwerk omvat meer dan 29 landen en 3 continenten.

RETN heeft nu PoPs in zeven Interxion datacenters: in Brussel, Düsseldorf, Frankfurt, Stockholm, Wenen, Zürich, en nu ook in Amsterdam. De huidige uitbreiding is zowel een klantgerichte als een strategische keuze, aldus de CTO van RETN Ltd., Andrey Gazizov: “Vanwege zijn locatie vlakbij een van de best verbonden steden in Europa is het Interxion datacenter op Schiphol-Rijk de perfecte plek om ons netwerk in West-Europa mee uit te breiden. Vanuit technisch oogpunt is de Interxion faciliteit modern en de beveiliging van hoog niveau. De samenwerking met het Interxion team is aangenaam, en was zeer responsief gedurende de installatie van de PoP. Met het oog op de toekomst verwachten we een groot gedeelte van de bij Interxion aanwezige, levendige community van bedrijven te kunnen bedienen met een naadloze aansluiting op onze infrastructuur en dienstverlening. Dat is mogelijk dankzij het sterke campusmodel van de Nederlandse Interxion datacenters.”

Michel van den Assem, Managing Director Interxion Nederland: “Met de aanwezigheid van RETN op onze Schiphol-campus, versterken we onze connectiviteitspropositie met een indrukwekkend netwerk dat zich uitstrekt van Azië tot Noord-Amerika. Wat RETN’s netwerk bijzonder maakt is zijn unieke geografische dekkingsgebied. Met name in Oost-Europa en de Baltische staten is RETN sterk vertegenwoordigd. Dit betekent dat klanten die bijvoorbeeld flitshandel willen bedrijven op stock-exchange in Rusland, kunnen dat nu doen vanuit onze Nederlandse datacenters.”

Over Interxion

Interxion (NYSE: INXN), een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale colocatie datacenterdiensten, bedient een breed scala aan klanten vanuit 50 datacenters in 11 Europese landen. De uniform ontworpen en energie-efficiënte datacenters van Interxion bieden klanten uitgebreide zekerheden en beschikbaarheid voor hun bedrijfskritische applicaties. Meer dan 700 connectiviteitsproviders, 21 Europese internet exchanges en toonaangevende cloud- en digital-mediaplatforms bieden hun netwerkverbindingen aan in de Interxion datacenters. Interxion heeft hierdoor ware cloud-, content, financiële en connectiviteit hubs gecreëerd, die de groei van communities of interest stimuleren.

Interxion is in 1998 opgericht in Nederland en het Europese hoofdkantoor bevindt zich in Schiphol-Rijk. Interxion heeft 9 datacenters in de regio Amsterdam. Al deze datacenters maken gebruik van 100% duurzame energie. Meer informatie kunt u vinden op www.interxion.nl.

Over RETN

RETN is een internationale netwerk service provider die een grote verscheidenheid aan diensten aanbiedt op zijn eigen fiber-optic netwerk. Tot de klanten behoren carriers, ISPs, enterprises, CDNs, overheidsorganisaties, hosting- en cloudproviders. RETN heeft meer dan 32.000 kilometer kabel binnen zijn Pan-Europese netwerk. Daarmee worden 29 landen in Europa, Azië en Noord-Amerika met elkaar verbonden. RETN heeft een nadrukkelijke aanwezigheid in de groeimarkten van Oost-Europa en Rusland. De RETN backbone (welke direct verbonden is met alle grote carrier-neutrale datacenters) is verantwoordelijk voor een groot gedeelte van het internationale verkeer verbonden regio’s. Het op DWDM gebaseerde netwerk is ontworpen in een ring-architectuur, en biedt meerdere lagen van redundantie. De unieke geografische voetafdruk van het netwerk levert meer dan 5 Tbps aan capaciteit over zijn vier primaire routes tussen het westen en Azië. Voor meer informatie en een overzicht van alle RETN PoPs kunt u terecht op www.retn.net.  

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met