Nieuws

Asteroid en Interxion verbeteren de interconnectie in Amsterdam

Partijen werken vanuit het Science Park datacenter samen om een efficiënt, kosteneffectieve interconnectie naar Amsterdamse netwerken te creëren. 

Asteroid, een innovator op het gebied van interconnectieplatformen, en Interxion een toonaangevende aanbieder van carrier- en cloud-neutrale colocatie datacenterdiensten in Europa, werken samen om een efficiënte en kosteneffectieve interconnectie mogelijk te maken met netwerken in Amsterdam.

De Asteroid IXP biedt een moderne, kosteneffectieve manier om te peeren met enkele van de grootste netwerken ter wereld.

De samenwerking maakt niet alleen een effectieve en snelle verbinding mogelijk tussen alle Amsterdamse Interxion klanten en de Asteroid IXP. Er wordt ook gestart met een speciale aanbieding: alle partijen aanwezig in het Interxion Science Park datacenter kunnen de komende twaalf maanden een gratis crosslink verkrijgen met het Asteroid.

“We zijn erg enthousiast om met Interxion samen te werken om onze klanten in Amsterdam een betere interconnectie te bieden", zegt Nurani Nimpuno, Chief Commercial Officer van Asteroid. Asteroid werkt samen met vertrouwde partijen in lokale markten om de best mogelijke lokale interconnectieoplossing te leveren. Onze samenwerking met Interxion is hier een goed voorbeeld van: het komt alle netwerken in Amsterdam ten goede”.

Het Asteroid IXP-model betekent een terugkeer naar de oorspronkelijke geest van eenvoudige, efficiënte interconnectie, maar dan gebouwd op state-of-the-art technologie, lichtgewicht en schaalbare architectuur en geavanceerde toolsets. Met slechts één aansluiting kunnen klanten van Asteroid een indrukwekkende hoeveelheid netwerken bereiken, waaronder de beste contentnetwerken en serviceproviders ter wereld.

Over Asteroid

Asteroid is een wereldwijde interconnectieplatform-innovator. Zij exploiteert wereldwijd neutrale internetuitwisselingspunten (IXP' s) en werkt samen met vertrouwde partijen op lokale markten om efficiënte, lokale interconnectie te leveren. Asteroïde IXP's bieden een eenvoudige, moderne en kosteneffectieve manier om te peeren met enkele van de grootste netwerken ter wereld. Met zijn wendbare, maar krachtige ontwerp zet het Asteroïde platform een nieuwe standaard voor IXPs.

Over Interxion

Interxion (NYSE: INXN), een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale colocatie datacenterdiensten, bedient een breed scala aan klanten vanuit 50 datacenters in 11 Europese landen. De uniform ontworpen en energie-efficiënte datacenters van Interxion bieden klanten uitgebreide zekerheden en beschikbaarheid voor hun bedrijfskritische applicaties. Meer dan 700 connectiviteitsproviders, 21 Europese internet exchanges en toonaangevende cloud- en digital-mediaplatforms bieden hun netwerkverbindingen aan in de Interxion datacenters. Interxion heeft hierdoor ware cloud-, content, financiële en connectiviteit hubs gecreëerd, die de groei van communities of interest stimuleren.

Interxion is in 1998 opgericht in Nederland en het Europese hoofdkantoor bevindt zich in Schiphol-Rijk. Interxion heeft 9 datacenters in de regio Amsterdam. Al deze datacenters maken gebruik van 100% duurzame energie. Meer informatie kunt u vinden op www.interxion.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met