NIEUWSFLITS: INTERXION REBRANDT NAAR DIGITAL REALTY. LEES MEER.

Meerderheid Nederlands bedrijfsleven kiest strategieloos voor Amerikaanse cloudprovider

Hyperscaler favoriet in de multicloud-strategie van Nederlandse bedrijven

Amsterdam, 7 augustus 2019 – Amerikaanse cloudleveranciers als Google, Amazon (AWS) en Microsoft (Azure) zijn populaire vendoren bij Nederlandse bedrijven. Meer dan de helft van hen richt zich volledig (27,3%) of ten dele (24,7%) op deze ‘hyperscalers’. Tegelijk meldt slechts 12 procent van de Nederlandse IT-professionals dat ze een multicloudstrategie hebben. Dat blijkt uit onderzoek van Research in Action in opdracht van Interxion.

Afbeelding: Cloudaanbieders waar IT-professionals van Nederlandse bedrijven zich op richten

Piet Sjoukes, directeur marketing en sales van Interxion Nederland: “Nederlandse IT-professionals maken rationele, gemotiveerde keuzes wanneer ze data migreren naar nieuwe clouds. Maar van een gestructureerde aanpak om te kijken hoe ze meerde cloudinfrastructuren samen kunnen laten werken in één hetrogene omgeving is bij de meesten geen sprake. En dat is jammer, want alleen als je clouds goed met elkaar verbindt en samen laat werken heb je daar echt de voordelen van. Een cloudstrategie moet niet stoppen bij een keuze voor een specifieke cloud van Amazon, Microsoft of Google, maar gaat vooral ook om een plan van aanpak voor samenwerking tussen clouds.”

Momenteel heeft slechts 12 procent van de ondervraagde Nederlandse organisaties een strategie op dit gebied. Meer dan driekwart (76,7 procent) heeft plannen om een multi-cloud strategie te gaan ontwikkelen, waarvan 48 procent binnen nu en 18 maanden.

Afbeelding: Meest genoemde voordelen van een multicloudstrategie

Met name logistiekdienstverleners, tech- en consultancybedrijven en retailers richten zich sterk op de grote Amerikaanse clouddienstverleners. Van de logistiekdienstverleners richt maar liefst 44,7 procent zich volledig op hyperscalers, vermoedelijk vanwege het internationale karakter van de branche. Regionale cloudleveranciers krijgen minder vaak de voorkeur, maar hebben vooral een belangrijke rol bij de overheden: 43,1 procent van de overheidsinstellingen richt zich exclusief op lokale cloudleveranciers.

Over het onderzoek

Research in Action deed telefonische interviews met 150 Nederlandse IT-professionals. De deelnemers zijn leden van een online panel en werken bij bedrijven met een omzet van tenminste 250 miljoen euro. De respondenten werden onder andere bevraagd over hun multicloud-strategie, welke voordelen ze daarvan ervaren, welke obstakels ze tegenkomen en op welke leveranciers zij zich richten.

Het gehele onderzoek vind je via deze link.

Over Interxion

Interxion (NYSE: INXN), een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale colocatie datacenterdiensten, bedient een breed scala aan klanten vanuit 50 datacenters in 11 Europese landen. De uniform ontworpen en energie-efficiënte datacenters van Interxion bieden klanten uitgebreide zekerheden en beschikbaarheid voor hun bedrijfskritische applicaties. Meer dan 700 connectiviteitsproviders, 21 Europese internet exchanges en toonaangevende cloud- en digital-mediaplatforms bieden hun netwerkverbindingen aan in de Interxion datacenters. Interxion heeft hierdoor ware cloud-, content, financiële en connectiviteit hubs gecreëerd, die de groei van communities of interest stimuleren.

Interxion is in 1998 opgericht in Nederland en het Europese hoofdkantoor bevindt zich in Schiphol-Rijk. Interxion heeft 9 datacenters in de regio Amsterdam. Al deze datacenters maken gebruik van 100% duurzame energie. Meer informatie kunt u vinden op www.interxion.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Perscontact

Lubbers De Jong
Yorick Fliervoet
Telefoon: 020 2050426
Email: yorick@lubbersdejong.nl

Interxion Nederland

Patrick Brand
Telefoon: 06 222 30797
Email: patrickbr@interxion.com
Twitter: @Interxion_NL