Nieuws

Interxion bundelt krachten met wereldwijde leiders van Internet Exchange voor ondemand-peeringprojecten

Peeringdienst toegankelijk door samenwerking via de verbonden datacenters van Interxion

AMSTERDAM, NEDERLAND – 18 september 2019 - INTERXION HOLDING NV (NYSE: INXN) marktleider als leverancier van carrier- en cloudneutrale collocatie-datacenterdiensten in Europa, kondigde vandaag aan dat het een partnerschap is aangegaan met de toonaangevende Europese Internet Exchange-operators AMS-IX (Amsterdam), DE-CIX (Frankfurt) en LINX (Londen) om een gemeenschappelijke, gestandaardiseerde Application Programming Interface (API) te ontwikkelen. Interxion gebruikt deze IX-API om klanten ondemand-peering op afstand te bieden met toegang tot peeringdiensten vanuit alle Interxion-datacenters in Europa.

Organisaties die vandaag de dag diensten willen leveren op meerdere geografische locaties, doen dit door gebruik te maken van meerdere Internet Exchanges. Maar historisch gezien is er geen consistente manier voor organisaties om diensten te verlenen of een optie om ondemand-peeringdiensten aan te bieden. Door een open en standaard API te ontwikkelen en benutten kunnen de klanten van Interxion hun peeringdiensten effectiever zelf beheren.

Door de samenwerking van Interxion met de Internet Exchanges wordt peering automatisch door gebruik te maken van algemene standaarden en levert elk datacenter van Interxion vlotte peeringdiensten op afstand aan de primaire Internet Exchanges in Amsterdam, Frankfurt en Londen, naast ook toegang tot clouddiensten. Door een partnerschap aan te gaan worden de datacenters van Interxion een one-stop-shop voor klanten die toegang willen tot collocatie-, cloud- en peeringdiensten. Dit zorgt voor een uitzonderlijke gebruikerservaring omdat ze in vele steden efficiënte diensten kunnen aanbieden.

Interxion zal ook deelnemen aan de exchanges tijdens het European Peering Forum (EPF) op 16 september in Tallinn, Estland, om de tool voor te stellen aan de rest van de internet- en telecommunicatie-industrie en te demonstreren.

Klik hier voor meer informatie over de interconnectie met Internet Exchanges in de netwerkneutrale datacenters van Interxion.

Citaten

“Door samen te werken met deze partners biedt Interxion ondemand-toegang tot de toonaangevende Internet Exchanges in Europa. Dit toont dat het bedrijf zich inzet om samen te werken aan topdiensten die onze klanten in heel Europa helpen met hun zakelijke behoeften", aldus Michael Rabinowitz, Director Marketing & Strategy, Connectivity bij Interxion. “De IX-API maakt deze dienst mogelijk, waardoor Interxion-klanten gebruik kunnen maken van een algemene infrastructuur over meerdere markten. Hierdoor zullen ze efficiënter kunnen werken bij uitbreiding naar andere locaties in de regio.'’

“Bij AMS-IX zijn we erg trots dat de drie grootste exchanges hun krachten bundelen, samenwerken en eensgezind zijn om het gemeenschappelijke IX-API-project te leveren", zegt Henk Steenman, Chief Technology Officer bij AMS-IX. “Wij hebben in een zeer competitieve markt een gemeenschappelijke ambitie en drive gevonden voor het algemeen belang van het internet.“

“DE-CIX heeft altijd de ambitie gehad om klanten het leven gemakkelijker te maken en ze overal ter wereld met elkaar te verbinden", vertelt dr. Thomas King, Chief Technology Officer bij DE-CIX. “Daarom zijn we blij dat we samen met onze partners deze IX-API vanaf nul hebben gecreëerd. Wij zijn er zeker van dat deze nieuwe sectornorm zal worden overgenomen door andere Internet Exchanges en interconnectieproviders.“

“Onze software- en engineeringteams hebben hard samengewerkt om deze moderne RESTful API te ontwikkelen op basis van OpenAPI Specification v3 voor het beheer van IXP's van klanten en diensten," aldus Richard Petrie, Chief Technology Officer bij LINX.

Over Interxion

Interxion (NYSE: INXN) is marktleider als leverancier van carrier- en cloudneutrale collocatie-datacenterdiensten in Europa en bedient een groot aantal klanten via meer dan 50 datacenters in 11 Europese landen. Interxions uniform ontworpen, energiezuinige datacenters bieden klanten uitgebreide beveiliging en uptime voor hun bedrijfskritische applicaties. Met meer dan 700 connectiviteitsproviders, 21 Europese internet exchanges en de meeste marktleidende cloud- en digitale-mediaplatforms in zijn branche, heeft Interxion connectiviteits-, cloud-, content- en financiële hubs gecreëerd die groeiende belangengemeenschappen van klanten bevorderen. Ga voor meer informatie naar www.interxion.nl.

Over AMS-IX

AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange) werd begin jaren '90 opgericht als non-profit, neutrale en onafhankelijke Internet Exchange in Amsterdam. Tegenwoordig verwerkt AMS-IX meer dan 6,3 terabits aan internetverkeer per seconde tijdens de piekuren. Meer dan 800 IP-netwerken zijn aangesloten op hun platform, waardoor het een van de grootste Internet Exchanges ter wereld is. Het AMS-IX-platform biedt IP-interconnectie- en peeringdiensten van gegarandeerde hoge kwaliteit voor alle soorten IP-verkeer, of dit nu traditioneel dataverkeer, Voice-over-IP, mobiel verkeer of video is. Deze netwerken bieden hun eindgebruikers stabiele, snelle en kostenefficiënte internetdiensten via peering. AMS-IX beheert ook nog drie Internet Exchanges in het buitenland: AMS-IX Hong Kong, AMS-IX India en AMS-IX Caribbean. De dochteronderneming van AMS-IX, AMS-IX USA Inc. beheert AMS-IX Bay Area en AMS-IX Chicago in de Verenigde Staten. Ga voor meer informatie naar www.ams-ix.net

Over DE-CIX

DE-CIX - 's werelds grootste operator van Internet Exchange (IX) tijdens piekverkeer - biedt premium interconnectiediensten en beheert wereldwijd een reeks carrier- en datacenter-neutrale IX's. DE-CIX, opgericht in 1995, bedient meer dan 1600 carriers, ISP's en contentnetwerken uit meer dan 100 landen, waaronder alle toonaangevende internationale spelers op verschillende metropolitische markten in Europa, het Midden-Oosten, India en Noord-Amerika. Met piekverkeer van meer dan 6,8 terabits per seconde is DE-CIX Frankfurt de grootste Internet Exchange ter wereld. Ga voor meer informatie naar www.de-cix.net.

 

Over LINX

De London Internet Exchange (LINX) is een van de grootste Internet Exchanges ter wereld en verbindt meer dan 880 ASN's uit meer dan 80 landen over de hele wereld. LINX, non-profit en eigendom van haar leden, blijft haar aanwezigheid in Londen uitbreiden met 16 locaties in de hoofdstad en regionale exchanges in Wales, Manchester en Schotland. LINX beheert ook een Internet Exchange in het hoofdstedelijk gebied van Ashburn in de VS net buiten Washington DC. Dit jaar betreedt LINX ook een nieuwe markt: ze gaan een nieuwe IX bedienen in Jeddah, Saudi-Arabië.

Press Contact