Blog

Interxion inviger nya datacentret

Interxion invigde igår sitt nya datacenter i Stockholm vid ett stort evenemang där mer än 130 personer deltog.

Interxion invigde igår sitt nya datacenter i Stockholm vid ett stort evenemang där mer än 130 personer deltog.

Gästerna fick en exklusiv rundtur i nya datacenter, David Batra underhöll och Peder Bank, Interxion VD, förklarade varför Interxion fortsätter att investera i Stockholm. Säkerhetsföretaget Secode, en del av NTT, pratade om deras unika världsledande säkerhetslösning, som nu finns tillgänglig som en delad lösning för alla kunder direkt i datacentret.

Titta in här och se vad Peder Bank, VD för Interxion i Norden, sade vid evenemanget:

”Det är ingen slump att jag står här i Stockholm idag och välkomnar er. Vi ser en väldigt intressant kombination av ökad lokal förståelse för neutral co-location och högt internationellt intresse för den här regionen. Vädret i Sverige är inte alltid det varmaste, men för datacenter är det nästan perfekt. Bra och stabil infrastruktur, hög IT-användning och tillgång till energivänlig el är andra faktorer. Men viktigast är kanske Stockholms placering.

Stockholm ligger mitt emellan Moskva och London. Det är kortare avstånd mellan Stockholm och Moskva än mellan Boston och Chicago. Man når inte bara stora delar av norra Europa från Stockholm, framtidens tillväxtmarknader ligger på rätt avstånd och finns ofta österut.  Gateway to Russia är något vi berättar mer och mer om.

Framför allt handlar det om nya affärsmöjligheter. Fler och fler av våra kunder köper och säljer sina tjänster och finner nya lösningar direkt i vårt datacenter. Inte bara konnektivitet, utan finansiella transaktioner, kapacitetstjänster, lagring och förädling av innehåll sker varje dag, varje timme, minut och nanosekund här hos oss. Vi är lika mycket marknadsplats som datacenter”.