Blog

Undersökning – Europeiska hosting- och cloudleverantörer föredrar operatörsneutrala datacenter

Av: Jelle Frank van der Zwet

En ny undersökning från Interxion visar att europeiska hosting- och cloudleverantörer föredrar operatörsneutrala datacenter framför andra alternativ för sitt datacenter

I en nyligen genomförd undersökning av europeiska tjänsteleverantörer vill vi bättre förstå situationen i den europeiska cloudmarknaden och hur tjänsteleverantörer möter en ständigt ökad efterfrågan på cloudtjänster.

Undersökning visar att det mest populära alternativet bland tjänsteleverantörerna är colocation i operatörsneutrala datacenter, där 47% av de tillfrågade över hela Europa har valt att lokalisera sin IT-infrastruktur i denna typ av anläggningar. 27% av de svarande att de valt in-house som sitt primära alternativ för datacenter.Detta återspeglar att europeiska hostingleverantörer ser fördelarna med att placera sig i datacenter där de kan tillhandhålla sina tjänster till kunder oberoende av och utan konkurrens från den som levererar datacentertjänsten.

Den nordiska marknaden låg under genomsnittet i Europa, där 30 procent av de nordiska aktörerna hade operatörsneutrala datacenter som sitt främsta val.

I gengäld föredrog 43 procent av leverantörerna på den nordiska marknaden egna datacenter, jämfört med 27 procent av de europeiska.

Om du vill veta mer om den cloudmarknaden i Europa, ladda ner vårt whitepaper ”The Evolution of the European Cloud Market”.