Blog

Efterfrågan på traditionell hosting är fortfarande högre än för Cloud i Europa

Av: Jelle Frank van der Zwet

Vår senaste undersökning av över 400 cloud och hostingleverantörer visar att majoriteten ser högre efterfrågan på traditionell hosting jämfört med cloud eller applikationstjänster.  • Norden följer denna trend där 63 % av efterfrågan kommer från traditionell hosting
  • Efterfrågan på cloud var högre i den nordiska marknaden jämfört med Europa


Dessa resultat visar tydligt att europeiska företag ännu inte har nått den nivå med att tillägna sig cloud-lösningar som kan ha varit förväntade för cirka ett år sedan.

En förklaring på detta kan vara att IT köpare på företagen fortfarande inte riktigt vet hur man skall migrera till cloud-tjänster. Som en pålitlig leverantör behöver hosting och cloud-leverantörer spela en viktig roll när det gäller rådgivning för att migrera till cloud-tjänster.

För att veta mer om dessa trender, ladda ner vårt whitepaper ‘The Evolution of the European Cloud Market’.