Blog

Idenets CEO: ExpressRoute ger en förstklassig upplevelse

Nyligen blev det klart att Interxion i Kista får en direktanslutning till Microsoft ExpressRoute, via vår Cloud Connect-plattform. En av de första kunderna som drar nytta av förbindelsen är molnleverantören Idenet, med CEO:n Per Werngren. Vi ställde några snabba frågor till Per i samband med lanseringen.

Vad innebär det för er på Idenet att ni får direkt access till ExpressRoute och Microsoft Azure?

Det innebär helt enkelt att vi kan integrera våra datacenter direkt med Microsofts datacenter och ge kunderna en förstklassig upplevelse, utan reservationer. Fler och fler av våra kunder vill ha sina system på olika ställen. Direktförbindelsen mellan vårt datacenter och Azure gör att de får samma prestanda oavsett var i världen de befinner sig.

Idenet har ju redan en väldigt stark position som Microsoft-partner och ni har varit med i Microsoft Cloud OS Network sedan något år tillbaka. På vilket sätt kommer det här att förändras nu?

Idenet har i grunden samma inställning som Interxion, för vi vill att kunderna ska ha så många alternativ som möjligt. Nu kan de helt enkelt välja om de vill ha sina servrar hos oss, hos Azure eller en kombination. De kan köpa allt på samma månadsfaktura från Idenet.

Vilken typ av företag tror du primärt kommer att visa ett intresse för ert ExpressRoute-erbjudande?

Jag vet faktiskt inte, det här är branschagnostiskt, men ju större företaget är desto mer aptitligt är det med en direktförbindelse. Det är lättare för en stor aktör att ta kostnaden, plus att man som stor aktör givetvis har mycket data.

Säkerheten är en faktor som får många företag att tveka inför att flytta workload till molntjänster. Tror du att den här direktkopplingen till Azure kan påverka de som känner så?

Javisst, det finns en emotionell faktor i företagens inställning till cloudtjänster. Det räcker inte alltid att vara trygg, man vill känna sig trygg också. Men som jag ser det så är det egentligen inte säkerheten som är det viktigaste skälet att använda ExpressRoute, utan hastigheten och stabiliteten.

Idenet har i grunden samma inställning som Interxion, för vi vill att kunderna ska ha så många alternativ som möjligt. Nu kan de helt enkelt välja om de vill ha sina servrar hos oss, hos Azure eller en kombination.

Per Werngren CEO för Idenet och ordförande i International Association of Microsoft Channel Partners

Hur tror du att användandet av ExpressRoute kommer att utveckla sig?

Jag ser ett intresse och jag tror att det kommer att öka. Nu erbjuder vi kopplingen mot Azure, men när Microsoft öppnar möjligheterna att även nå Office 365 via ExpressRoute så kommer ännu fler att bli intresserade. Då blir lösningen komplett. Kunderna kan ha sina 365-prenumerationer hos oss men sina affärskritiska applikationer i Interxions datacenter.