Blog

Nya tjänster hos Interxion för att säkra vår tillväxt

Det händer mycket hos Interxion i Norden. Vi välkomnar därför med glädje åtta nya kollegor, varav fem i helt nya roller. Behovet av de nya rollerna har vuxit fram i takt med stigande arbetsbelastning som bland annat beror på ökad dokumentation av säkerhetsprocesser och certifieringar av våra datacenter.

”Vi upplever en högre efterfrågan på datacenterlösningar till följd av det ökande intresset för cloud-outsourcing. Framförallt är det efterfrågan på hybrida molnlösningar som har tagit fart hos oss i och med vårt samarbete med systemintegratörer och molnleverantörer. Det här leder till att expansionstakten för våra datacenter ökar. Det i sin tur ställer allt högre krav på våra interna processer så att våra certifieringar följer med i samma takt”, säger Peder Bank, Nordisk VD på Interxion.  

Nytillträdd ledare för datacenterdriften i Norden

Michael Bjerno tillträde nyligen som Director of Operations och är ansvarig för driften av Interxions datacenter i både Danmark och Sverige. Michael kommer närmast från rollen som Director of Engineering & Maintenance hos Xellia Pharmaceuticals. Han har även arbetat som Head of Pharmaceutical Engineering hos Lundbeck.

Peder Bank är övertygad om att Michaels erfarenhet kommer att vara en stor tillgång för Interxion.

”Michael leder det team som ska säkerställa att vi kan fortsätta växa i samma höga takt utan att kompromissa med vår höga kvalitetsnivå på drift och säkerhet”, säger Peder Bank.

Det här säger Michael om sin nya tjänst och roll: ”Det finns många likheter mellan läkemedelsindustrin och den förstklassiga drift av datacenter som Interxion levererar. Båda kräver en extremt hög disciplin i förhållandet säkerhet och dokumentation och här kommer min erfarenhet till användning. Dessutom ser jag fram emot att vara en del av dialogen med våra kunder om framtidens lösningar”.

Michael Bjerno ingår i den nordiska ledningsgruppen och tar över efter Morten Tideman som har varit Nordisk Director of Operations hos Interxion i mer än 15 år.

Erfaren profil som ny Nordisk HR Business Partner

Vi välkomnar även Charlotte Lex som nyligen tillträdde som Nordisk HR Business Partner. Charlotte kommer med gedigen erfarenhet inom strategi, ledning och organisationsutveckling. Hon arbetade tidigare på läkemedelsföretaget Novo Nordisk där hon under en längre tid hade rollen som chef för produktionsenheten samt att hon har haft flertalet andra ledande positioner.

Charlotte kommer primärt att arbeta med organisationsutveckling och processoptimering. Hon ingår i den nordiska ledningsgruppen. Charlotte har under de senaste halvåret arbetat som HR-konsult för Interxion.

Nya tjänster som ska stärka vår säkerhet och compliance

Interxions arbete med att dokumentera processer i våra datacenter och ett ökande kundkrav på certifieringar har resulterat i nya tjänster som Quality & Security Officer och Service Delivery & Security Engineers.

Camilla Rosswill har börjat som Quality & Security Officer och kommer i samarbete med vår Nordiska Quality Manager, Hanne Kløcker Jørgensen, att arbeta med kontroll och dokumentation av kvalitets- och säkerhetsprocesser för våra nordiska datacenter. Camilla kommer dessutom att arbeta med certifieringar och assistera vid interna- och externa audits – ett område där efterfrågan har stigit markant från våra kunder.

Mattias Mouritsen och Dennis Schmidt började nyligen som Service Delivery & Security Engineer för vårt site-team i Sverige respektive Danmark. De ska säkra att Interxions nordiska kunder får rätt hjälp och service för både sin dagliga drift och vid nya installationer. Dessutom kommer de i sin roll att dokumentera processer vid servicetjänster och dagliga säkerhetsrutiner.  

Vi är även glada över att kunna välkomna Joakim Orbach Moltke som Facility Engineer, Sükrü Cagin som Site Assistant och Louise Howe Hjortkjær som Finance Assistant i Danmark.

Ni alla är varmt välkomna till det nordiska Interxion-teamet!

Se lediga jobb