Fotbolls-VM ställer extrema krav på tillgänglighet

VM i Fotboll i Ryssland är igång och återigen kommer miljarder fans över hela världen att samlas runt världens största idrottsevenemang. Till skillnad från senast Sverige spelade VM, i Tyskland 2006, så kommer allt fler fans att njuta, våndas och glädjas genom att möjligheten nu finns att se matcherna på mobiler, surfplattor eller datorer och samtidigt dela upplevelsen genom sociala medier.

Dataanvändningen exploderar

Och det kommer att kräva mycket data. Enligt en uträkning som den engelska retailkedjan Fonehouse har gjort behöver en supporter till ett lag som bara spelar gruppspelet ha 1,35 GB data tillgängligt från sin operatör, medan supportar till lag som går hela vägen behöver ca 3,15 GB. Kombinerat med höga krav på att se allt i realtid gör att fotbolls-VM slukar extrema mängder data och ställer stora krav på den infrastruktur som säkrar upp sändningarna och tillgängligheten.

I Interxions datacenter, som är en viktig trafikknutpunkt, är det med andra ord högtryck. Företaget, som i sitt svenska datacenter har flera ryska operatörer etablerade, fungerar som en gateway till VM-landet för många olika företag och organisationer i hela Europa.

Datacentret centralt för att säkra tillgängligheten

För de olika innehållsleverantörerna som sänder och distribuerar VM handlar en perfekt kundupplevelse om mer än själva innehållet. De enorma trafikvolymerna och den stora mängden innehåll i olika format och versioner bäddar för stor komplexitet.

Därför har de stora innehållsleverantörerna arbetat aktivt med att se över sin infrastruktur där datacentret är en central del. Distributionen brukar nu läggas i vad vi kallar en colocated hybrid cloud model – med andra ord en samlokaliserad hybrid molnlösning som ger flexibilitet, kostnadseffektivitet, snabbare svarstider och flera olika anslutningsmöjligheter. Som innehållsleverantör ger den dig möjlighet att kombinera den bästa tekniken vid varje givet tillfälle, samt att kombinera den med säker och stabil access till de stora molnleverantörerna.

På Interxion arbetar vi med ett flertal olika innehållsleverantörer, operatörer och molnleverantörer som alla spelar en avgörande roll i att säkra infrastrukturen för att ge alla tillgänglighet till fotbolls-VM i realtid, och oavsett om du tittar på tv, mobilen, surfplattan eller datorn.

Handen på hjärtat, ingen vill höra grannen jubla åt det avgörande målet du ännu inte sett!

(Heja Sverige)