Kraftfull infrastruktur nyckeln för att lyckas med AI

AI är en central del av de flesta företags strategier idag och det är ett hårt tryck på att företagen ska lyckas med sina AI-satsningar. Vi kan dagligen läsa om nya initiativ bland svenska företag som vill växa sin affär och öka konkurrenskraften genom denna revolutionerande teknik.

Av: Bryan Hill

Samtidigt som möjligheterna med AI inte kan underskattas läggs det inte samma kraft på att säkerställa att de AI-strategier man har faktiskt kan genomföras. För när det kommer till att implementera satsningarna har företagen en grundläggande utmaning; tekniken för infrastrukturen som krävs för att stödja införandet är både unik och komplex.

De som tidigt anammat AI och de företag och organisationer som utvecklar sitt erbjudande och sin verksamhet vet att AI-teknik kräver både stor datakapacitet och möjligheten att överföra stora datamängder. Därför är det tydligt att det publika molnet inte alltid är den bästa miljön för att driftsätta denna typ av applikationer. Och det beroende både på latensproblematiken och kostnaden. Att skala upp och driftsätta effektiva AI-applikationer kräver en modern och kraftfull datainfrastruktur med stabil kraftförsörjning och kylmöjligheter.

För att lyckas med att genomföra sina AI-strategier är även hög konnektivitet helt avgörande. Mottagande och transport av data från företagets egna datacenter till flera olika publika molnplattformar kräver en säker och högpresterande hybrid molnarkitektur.

I takt med att allt fler går från att ha tydliga visioner och strategier kring AI till att faktiskt implementera det går det upp för många svenska och internationella företag att de inte har rätt datacentermiljö för att kunna bygga de kraftfulla, uppkopplade och högpresterande miljöer som behövs för att kunna genomföra sin strategi. Som ett resultat av detta vänder de sig till co-locationaktörer för drift av AI-applikationer och för infrastruktur.

För att möta detta behov är vi på Interxion därför mycket glada över att kunna meddela att vi har ingått ett europiskt partnerskap, som även inkluderar Interxions datacenter-campus i Stockholm, med NVIDIA kring företagets DGX-Ready Data Centre Program.

NVIDIA DGX systems är den första lösningen som är byggd för de unika krav som företag med fokus på AI har. Systemet erbjuder skalbar AI-infrastruktur med hög prestanda och produktivitet för utvecklare, forskare eller andra funktioner i företaget som arbetar med AI. Som en AI-rustad datacenterpartner för NVIDIA DGX Systems ger Interxion organisationer en bas för att använda NVIDIAs breda möjligheter inom AI och datavetenskap så de kan utveckla sitt eget AI-erbjudande i Interxions datacenter.

Certifieringen ger företag möjlighet att använda Interxions datacenter som bas för att utveckla och utöka sitt AI-erbjudande. Med avancerad teknik för både kraftförsörjning och för kyla, samt med direkt access till både molnleverantörer och andra konnektivitetspartners ger Interxions datacenter den kapacitet som krävs för att företag ska kunna vidareutveckla sina AI-initiativ och bli vinnare i digitaliseringen.

Lär dig mer om hur din organisation kan utvecklas med AI.