Nyheter

Interactive Data utvidgar till Interxions datacenter i Stockholm

Interxion, en ledande europeisk leverantör av operatörsneutral colocation och datacentertjänster, meddelar att Interactive Data 7ticks utvidgar sin service genom att etablera en Point of Presence (POP) i Interxions datacenter i Stockholm. Interactive Data 7ticks är en del av företaget Interactive Data Corporation, och en ledande leverantör av finansiell marknadsdata, analyser och relaterade lösningar. Utvidgningen innebär att företagets kunder nu erbjuds ultrasnabb konnektivitet och proximity hosting både till handelsplatser med bas i Stockholm och mellan finanscentrumen i London och Stockholm.

Marknadsaktörer som vill ta del av de växande handelsmöjligheterna på de nordiska marknaderna kan lösa infrastrukturella bekymmer genom colocation hos Interxion. De får därigenom tillgång till Interactive Datas omfattande utbud global marknadsdata i realtid, som erbjuds via företagets konsoliderade ström av data med kort accesstid: PlusFeedSM.

Interactive Data 7ticks, en global leverantör av administrerade tjänster med kort accesstid för att underlätta elektronisk handel, har nu en POP i Interxions datacenter i både London och Stockholm. Det gör det möjligt för marknadsaktörerna i bägge dessa finanscentra att få tillgång till Interactive Data 7ticks nätverk.

  • De nordiska marknaderna skapar signifikanta möjligheter för den internationella investerings- och handelsgemenskapen och Interactive Data har sedan länge erbjudit global marknadsdata till aktörer på den elektroniska marknaden i regionen. Vårt beslut att utvidga vår verksamhet till Interxions datacenter i Stockholm ger oss möjligheten att utöka de tjänster vi erbjuder i Skandinavien och till internationella investerare med intresse för regionen. Det ger samtidigt Interxions kunder tillgång till en konsoliderad ström av data och till Interactive Data 7ticks nätverk, säger Rob Lane, Markets Manager för Electronic Trading hos Interactive Data.
  • Vi ser en ökad efterfrågan på colocation och proximity hosting från marknadsaktörer som vill få tillgång till de nordiska marknaderna. Behovet av kortast möjliga accesstid till marknadsdata och dataanalyser levererade via kortast möjliga avstånd mellan marknaden och dess medlemmar, av vilka många är stationerade i London, är a och o för dem som vill ta del av de växande handelsmöjligheterna i Norden. Vi är därför glada för att Interactive Data 7ticks har valt att utvidga sin verksamhet från London till Stockholm, och tror att det ger medlemmarna i våra nätverk stora fördelar, samtidigt som Interactive Datas kunder drar nytta av de möjligheter som erbjuds av de olika nätverken i våra datacenter, säger Peder Bank, verkställande direktör för Interxion Nordics.

Om Interactive Data Corporation
Interactive Data Corporation är en ansedd, marknadsledande verksamhet inom finansiell information. Tusentals finansiella institutioner och aktiva aktörer på marknaden, samt hundratals leverantörer av mjukvara och relaterad service, tar del av våra avkastningsbedömningar, referensdata, realtid marknadsdata, infrastrukturstjänster, avkastningsanalyser, skrivbordslösningar och webbaserade lösningar - inklusive portföljsvärdering, regeltolkning, riskhantering, elektronisk handel och förmögenhetshantering. Interactive Datas huvudkontor ligger i Bedford, Massachusetts och har över 2 400 anställda i hela världen.

Interactive Data 7ticks erbjuder tjänster med ultrasnabb accesstid som underlättar elektronisk handel, exempelvis avancerad colocation och övervakning, proximity hosting samt teknisk support. Interactive Data 7ticks erbjuds av Interactive Data Real-Time Services.

Interactive DataSM och Interactive Datas logo är registrerade varumärken från Interactive Data Corporation. PlusFeedSM är i sin tur ett varumärke från Interactive Data Real-Time Services. Andra produkter, tjänster eller företagsnamn som nämns i pressmeddelandet ägs av, och kan vara ett varumärke från, deras respektive ägare.

För mera information om Interactive Data, besök: http://www.interactivedata.com/