Nyheter

DE-CIX utvidgar till Interxions datacenter i Düsseldorf

INTERXION HOLDING NV, (NYSE: INXN), en ledande leverantör av operatörsneutral colocation och datacentertjänster, har ingått ett avtal med DE-CIX, världens största internet exchange, om etableringen av en regional knutpunkt i Interxions datacenter i Düsseldorf.

Denna regionala knutpunkt går under namnet DE-CIX Düsseldorf. Avtalet understryker företagets planer på en strategisk täckning av större städer i hela Tyskland. Infrastrukturen kommer att vara klar från och med maj månad.

Sedan 1995 har DE-CIX varit Tysklands ledande internet exchange för hantering av IP-trafik mellan olika internetleverantörer. Företaget driver en ytterst säker infrastruktur där några av de mest kritiska beståndsdelarna är placerade hos Interxion i Frankfurt.

På grund av det breda utbudet av innehållsleverantörer, nätverksoperatörer och internetleverantörer i Düsseldorf och en kraftigt ökande internettrafik under de senaste åren, beslöt DE-CIX att utöka sin närvaro i Rhen-området. Denna nya knutpunkt drivs och övervakas av DE-CIX personal i Frankfurt/Main med stöd av Interxions egna tjänster. Genom att placera sin nya knutpunkt hos Interxion får DE-CIX tillgång till utmärkta anslutningsmöjligheter, en ytterst säker infrastruktur och ett omfattande nätverk av innehållsleverantörer.

  • - Som ett resultat av den kraftigt ökande internettrafiken har vi upplevt en större efterfrågan på en regional internet exchange, berättar Harald Summa, CEO för DE-CIX.
  • - DE-CIX i Düsseldorf kommer att fungera som en regional plattform för internettrafik i Rhen-Ruhr-området. Vi förväntar oss att vi knutit 30 internetleverantörer till oss inom ett år. Vårt mål är att bli en ledande knutpunkt i-området. Eftersom Interxion i Düsseldorf redan nu är det datacenter med bäst anslutningsmöjligheter i regionen är det en perfekt placering för vår knutpunkt. Vi får tillgång till över 50 nätverksoperatörer, internetleverantörer och innehållsleverantörer samt hela nätverk för leverans av innehåll.

 

  •  Vi har haft ett nära samarbete med DE-CIX i över 12 år, och under den tiden har vi tillsammans gjort Frankfurt till en av världens viktigaste knutpunkter för internettrafik, kommenterar Peter Knapp, VD för Interxion i Tyskland.
  •  Etableringen av DE-CIX i Düsseldorf innebär att 19 av de ledande internetknutpunkterna i Europa nu finns i Interxions datacenter. Det betyder man genom oss kan etablera direkt anslutning till över 2 000 internetleverantörer, vilket skapar en unik och kostnadseffektiv tillgång till utbyte av data för våra kunder över hela Europa.

Om DE-CIX:
DE-CIX är en operatörsneutral och oberoende internet exchange i Frankfurt, Tyskland. Sedan 1995 har DE-CIX skapat en miljö för ömsesidigt och gratis trafikutbyte, så kallade peering-avtal. Fler än 400 carriers och internetleverantörer från över 45 länder använder sig i dag av denna möjlighet hos DE-CIX.  Med en trafik på över 1,5 Tbit är DE-CIX världens största internet exchange. DE-CIX är alla operatörers möjlighet att nå majoriteten av nätverken för peering och colocation från hjärtat av Europa