Nyheter

IP-Only erbjuder ultrasnabb anslutning till Interxions finanscentrum i Stockholm

STOCKHOLM. INTERXION HOLDING NV, (NYSE: INXN) en ledande europeisk leverantör av operatörsneutral colocation och datacentertjänster, meddelar att man har ingått ett avtal med IP-Only, en svensk operatör för internet och telekommunikation med fokus på företag med höga krav på bandbredd, tillgänglighet och tillförlitlighet.

Avtalet ger kunderna i Interxions nordiska finanscentrum i Stockholm tillgång till en högpresterande och ultrasnabb anslutning till handelsplatser i Stockholm och resten av Europa. IP-Onlys ultrasnabba anslutning mellan London och Stockholm underlättar möjligheterna för marknadsaktörer baserade i London att handla i Stockholm - och vice versa.

  • Nya handelsmöjligheter uppstår på den nordiska marknaden som en följd av den ökande marknadsfragmenteringen. Det skapar i sin tur en efterfrågan på colocation och proximity hosting till den nordiska marknaden för att förkorta svarstiderna. Bankernas statistiska arbitrageavdelningar och high-frequency traders väljer nu Stockholm som bas, i samband med att de nordiska marknaderna blir mer konkurrenskraftiga, säger Lilia Severina, Proximity Hosting Director hos Interxion.
  • De nya marknadsaktörerna som kommer från utanför Norden skapar ett akut behov för att de lokala finansiella institutionerna tar high frequency trading-strategier i beaktande, och samtidigt investerar i infrastruktur för handel med korta svarstider för att underlätta dessa strategier.
  • Det är en god nyhet för de verksamheter som vill ha kostnadseffektiva lösningar med låg fördröjning, kommenterar Dennis Söderström, Business Unit Director, Finance, på IP-Only.
  • Vi är nöjda med vårt samarbete med Interxion, som ger oss möjlighet att erbjuda en konkurrenskraftig lösning för infrastruktur till den europeiska handelsgemenskapen. Vi tror att det är ett intressant erbjudande för åtskilliga handelsföretag som är ute efter garanterad ultrasnabb tillgång till handelsplatser i hela Europa.
  • Interxion är glada för att IP-Only har valt att etablera sig i Interxions datacenter i Stockholm, vilket ytterligare ökar antalet anslutningsmöjligheter som vi kan erbjuda i vårt finanscentrum, säger Peder Bank, verkställande direktör för Interxion Nordics.
  • Investerings- och handelsgemenskapen hos Interxion inkluderar ett snabbt växande antal börser, såsom Burgundy och NGM, distributörer av marknadsdata och teknologi, börsmäklare och handelsföretag. Dessa ger marknadsaktörerna möjlighet för att reducera både svarstider och nätverkskostnader.

Om IP-Only:
IP-Only är en modern svensk internet- och telekommunikationsoperatör med sitt egna fibernät i Norden. Kundunderlaget omfattar de mest krävande användarna av datakommunikation, såsom andra operatörer, kommunikationsintensiva företag, finansiella institutioner och medieföretag (exempelvis välkända Aftonbladet, AGA, Handelsbanken, Level3 och SVT). Läs mera: http://www.ip-only.com/

Presskontakt:
Malin Kock, kommunikationsrådgivare
Frontal ApS
Tfn: +45 33 31 00 12
E-post: malin@frontal.dk

Ali Moinuddin, Marketing Director
Interxion Ltd
Tfn: +44 207 375 70 38
E-post: alim@interxion.com

Dennis Söderström, Business Unit Director, Finance
IP-Only Telecommunication AB (publ)
Tfn: +46 70 843 10 39
E-post: dennis.soderstrom@ip-only.com