Nyheter

Interxion har uppgraderat och utvidgat sitt datacenter i Düsseldorf

INTERXION HOLDING NV, (NYSE: INXN), en ledande leverantör av operatörsneutral colocation och datacentertjänster, har uppgraderat och utvidgat sitt datacenter DUS1. Projektet ha genomfört som svar på ett konstant växande krav från kunder inom digital media, carriers och företagssektorn.

Befintliga och nya kunder har redan dragit fördel av den utökade kapaciteten för att framgångsrikt distribuera innehåll till sina användare. Bland dessa kunder finns Datenkommunikations, GasLINE, Interoute Germany, KPN International, Telefónica Germany, Unitymedia och Vodafone Group Services.

Interxions datacenter i Düsseldorf är det enda i området som har regionens två viktigaste Internet Exchanges, DE-CIX Düsseldorf och ECIX i sin anläggning. Dessutom erbjuder datacentret direkt tillgång till över 50 nätverk av carriers, ISPs och CDNs, vilket skapar en perfekt miljö för företag som förlitar sig på felfri anslutning och korta svarstider.

Utbyggnaden innebär att Interxions datacenter kan erbjuda ytterligare 500 m2 fullt utrustade lokaler och en betydande uppgradering av existerande strömförsörjning och kylning för såväl den gamla som den nya delen i datacentret. Den totala mängden tillgänglig elkraft i DUS1 är nu över 20 MVA, vilket gör att datacentret väl klarar virtuella servrar som kräver konfigurationer med högre densitet.

Datacentret i Düsseldorf erbjuder redundant och tillförlitlig service på högsta nivå, med upp till 2N UPS-ström och N+1 nedkylning samt ett avancerat alarm- och övervakningssystem. De nya lokalerna följer Interxions energieffektiva arkitektur med frikylning och högeffektiva komponenter som standard.

Datacentret kombinerar högklassig infrastruktur med en fantastisk konnektivitet och utgör därmed en ideell miljö för befintliga och framtida kunder som kräver en robust infrastruktur och optimal anslutning, kommenterar Peter Knapp, VD för Interxion i Tyskland.