Nyheter

Interxion inleder transatlantiskt samarbete med datacenterleverantören CoreSite

AMSTERDAM. INTERXION HOLDING NV, (NYSE: INXN), en ledande leverantör av operatörsneutral colocation och datacentertjänster, har inlett ett samarbete med fokus på cloud computing med CoreSite (NYSE: COR), en leverantör av datacentertjänster i USA. Samarbetet är ett resultat av de allt högre kraven från transkontinentala cloudföretag med behov av datacenterutrymme i Europa och i USA samt cloudkunder hos bägge företagen som satsar på en internationell expandering.

Den transatlantiska cloudalliansen minskar riskerna och utmaningarna som följer med internationell upphandling av datacentetjänster mellan Europa och USA. Interxion och CoreSite erbjuder en problemfri process med  cloudoptimerad tillgång till peering och nätverk samt colocationmiljö.

Ett ledande analysföretag av informations- och kommunikationsteknologi, The 451 Group, uppskattar en årlig tillväxt på 24% för cloud computing (inklusive SaaS), som sammanlagt omsätter 16,7 miljarder dollar år 2013. CoreSite och Interxion möter de växande kraven med sammanlagt 1,8 miljoner kvadratmeter datacenteryta de ledande marknaderna för cloud computing, såsom Amsterdam, London, Paris, Frankfurt, Dublin, Zürich, Silicon Valley, Los Angeles, New York och Northern Virginia samt andra områden i Europa och Nordamerika. Företagen erbjuder en liknande datacenterdesign, optimerad för cloud computing, inklusive operatörsneutral, nätverkstät miljö för colocation, hög tillgång med ström och en uppetid på över 99,999% samt högklassig energieffektivitet och säkerhet.

Ytterligare en likhet är företagens omfattande cloudprogram, Interxions Cloud Hub och CoreSites CloudCommunity. Cloudprogrammen samlar infrastruktur-, plattforms- och serviceleverantörer samt systemintegratörer och nätverksleverantörer. Bägge företagen erbjuder även cloud testlab och demomiljöer för cloudleverantörer inför lansering och företag med privata cloud i utvalda datacenter.

Samarbetet ger en möjlighet att möta det transatlantiska behovet bland de snabbt växande sektorerna för digital media och innehållsleverantörer, som kräver en lättillgänglig datacentermiljö med goda förbindelser för en effektiv sammanföring, styrning och distribution av onlineinnehåll i realtid. Företagen erbjuder direkt tillgång till en rad relevanta partners för konnektivitet, inklusive Tier 1 och Tier 2 nätverksleverantörer, internetleverantörer, ledande europeiska Internet Exchanges och nätverk för innehållsdistribution.

  • Allt eftersom marknaden för cloud service fortsätter att växa erbjuder företag som Interxion och CoreSite en idealisk möjlighet att ett så stort antal konsumenter och slutanvändare på bägge sidorna av Atlanten som möjligt. Kunder placerade i USA kan nu problemfritt utvidga sin verksamhet till Europa och utöka sin konnektivitet och närvaro i regionen, säger David Ruberg, Chief Executive Officer för Interxion.
  • CoreSite fokuserar alltjämt på cloud computing genom att underlätta den internationella utvecklingen och dra nytta av de intäktsmöjligheter det ger, säger Thomas M Ray, president och VD för CoreSite.
  • Samarbetet med Interxion säkrar en stark, internationell etablering för CoreSites och Interxions cloudkunder genom en effektiv och problemfri utvidgningsprocess av datacenter.
Om CoreSite
CoreSite Realty Corporation (NYSE: COR) delivers powerful, network-rich data centers that optimize, secure and interconnect the mission-critical IT assets of the world's top organizations. 600+ customers, including Global 1000 enterprises, cloud providers, financial firms, and government agencies, choose CoreSite for reliability, service and expertise in delivering customized, flexible data center solutions. CoreSite offers private data centers and suites, cage-to-cabinet colocation, and interconnection services, such as Any2, CoreSite's Internet exchange. The company's portfolio comprises more than two million square feet, including space held for redevelopment and development, and provides access to over 200+ network service providers via 11 data centers in seven key U.S. economic centers. Läs mera: http://www.coresite.com/.

CoreSite Forward Looking Statements
This press release may contain forward-looking statements within the meaning of the federal securities laws. Forward-looking statements relate to expectations, beliefs, projections, future plans and strategies, anticipated events or trends and similar expressions concerning matters that are not historical facts. In some cases, you can identify forward-looking statements by the use of forward-looking terminology such as "believes," "expects," "may," "will," "should," "seeks," "approximately," "intends," "plans," "pro forma," "estimates" or "anticipates" or the negative of these words and phrases or similar words or phrases that are predictions of or indicate future events or trends and that do not relate solely to historical matters. Forward-looking statements involve known and unknown risks, uncertainties, assumptions and contingencies, many of which are beyond the Company's control, that may cause actual results to differ significantly from those expressed in any forward-looking statement.

These risks include, without limitation: the timely completion of planed construction, geographic concentration of the Company's data centers in certain markets and any adverse developments in local economic conditions or the demand for data center space in these markets; fluctuations in interest rates and increased operating costs; difficulties in identifying properties to acquire and completing acquisitions; significant industry competition; the Company's failure to obtain necessary outside financing; the Company's failure to qualify or  maintain our status as a REIT; financial market fluctuations; changes in real estate and zoning laws and increases in real property tax rates; and other factors affecting the real estate industry generally.

All forward-looking statements reflect the Company's good faith beliefs, assumptions and expectations, but they are not guarantees of future performance. Furthermore, the Company disclaims any obligation to publicly update or revise any forward-looking statement to reflect changes in underlying assumptions or factors, of new information, data or methods, future events or other changes. For a further discussion of these and other factors that could cause the Company's future results to differ materially from any forward-looking statements, see the section entitled "Risk Factors" in the Company's Annual Report on Form 10-K for the year ended December 31, 2011, and other risks described in documents subsequently filed by the Company from time to time with the Securities and Exchange Commission.