Nyheter

Interxion uppnår pan-europeisk ISO 27001 re-certifiering

Interxion uppnår pan-europeisk ISO 27001 re-certifiering

Re-certifieringen erkänner Interxions fokus på att leverera marknadens säkraste och tillförlitligaste datacenter.

LONDON 15 september 2011 - INTERXION HOLDING NV (NYSE: INXN), en ledande leverantör av operatörsneutral colocation och datacentertjänster bekräftar i dag att verksamheten har uppnått en re-certifiering för samtliga 11 europeiska länder där Interxion driver egna datacenter. Re-certifieringen följer den internationella ISO 27001 standarden för "information security and business continuity".

ISO-certifieringen understryker Interxions förmåga att leverera marknadsledande service och säkerhet för såväl den fysiska utrustningen som för data. Den pan-europeiska certifieringen stärker även Interxions förmåga att leverera en gemensam tjänst i hela 28 datacenter i 13 av Europas ledande städer för näringsliv och handel. Genom Interxions ramavtal krävs endast en kontaktpunkt för tjänster och villkor i samtliga Interxions länder vilket underlättar kundernas möjlighet att enkelt få tillgång till geografisk spridning genom Interxions internationella närvaro.

Revision och certifiering enligt ISO 27001 täcker samtliga aspekter av verksamheten - fysisk infrastruktur, övervakning,
bevakning och access, utbildning, kommunikation, drift, överensstämmelse med gällande lagar och regler, back-up och återskapande av system och data.

Certifieringen är ett kvitto på Interxions kontinuerliga arbete med att säkra förtroende, integritet och åtkomst för all fysisk och elektronisk information som lagras och hanteras av verksamheten. Interxions garanterade tillgänglighet på 99,999% och moderna datacenter med mycket hög säkerhet bygger på flera faktorer som övervakning, ingångsslussar, biometrisk scanning samt bevakning dygnet runt. Samtliga Interxions datacenter är även ackrediterade enligt BS25999, en internationell standar för Business Continuity.

"Våra kunder kan känna sig trygga med de neutrala förbindelser vi tillhandahåller eftersom vi har en gemensam och ledande design, uppbyggnad, drift och service. Vår framgångsrika ISO 27001 re-certifiering är ytterligare ett uttryck för vårt höga engagemang för att leverera tillförlitliga, marknadsledande datacentertjänster till vårt ständigt växande nätverk inom digital media, finanssektorn och cloud-relaterade tjänster", säger Kevin Dean, Chief Marketing Officer Interxion.

För mer information:
Peder Bank, vd Interxion Sverige
e-post: pederb@interxion.com
Telefon.: 08-594 640 64