Nyheter

Interxion erbjuder direktanslutning till Amazon Web Services genom samarbete med Level 3 Communications

Interxion erbjuder direktanslutning till Amazon Web Services genom samarbete med Level 3 Communications

Stockholm – 13 december 2012.

Interxion gör det nu möjligt med en egen uppkoppling till Amazons cloudtjänst AWS. Tjänsten AWS Direct Connect kommer att göras tillgänglig från Interxions datacenter i Stockholm. Det möjliggörs genom ett samarbete med Level 3 Communications.

Genom AWS Direct Connect kan ett företag skapa en egen uppkoppling mellan AWS plattform i molnet och den egna IT-infrastrukturen. Det sänker nätverkskostnader, ökar bandbredden och skapar en mer robust uppkoppling än vad en vanlig internetuppkoppling ger. Detta blir extra viktigt för kunder som skapar stora datamängder eller som måste använda ett slutet nät på grund av lagstiftning.

AWS Direct Connect gör det möjligt för våra kunder att bygga hybridmolntjänster mellan den egna IT-plattformen och AWS plattform. Det ger lägre kostnader samtidigt som säkerheten och uppkopplingen blir bättre, säger Mats Nilsson Hahne, nordisk marknadschef på Interxion.

Uppkopplingen mot AWS Direkt görs i samarbete med det globala nätverksföretaget Level 3 som har en väl etablerad närvaro och kapacitet i Interxions datacenter. Samarbetet gör att Interxions kunder kan få tillgång till tjänsten i samtliga 11 länder i Europa där Interxion finns med sina 32 datacenter.


Om Interxion
Interxion är en ledande leverantör av operatörsneutrala co-locationtjänster i Europa och erbjuder säker och ständig tillgänglighet för verksamhetskritiska IT-lösningar och affärer. Företaget har över 1200 kunder fördelade på 32 datacenter i 11 länder. Genom fler än 400 operatörer och ISP:er samt 18 nationella knutpunkter för Internet skapas växande gemenskaper för utbyte av information och transaktioner. Interxions nordiska datacenter finns i Stockholm och Köpenhamn.

Mats Nilsson Hahne
Nordisk marknadschef - Interxion
Telefon+46 8 594 640 54