Nyheter

Londons datacenter säkrar internettrafik under sommarens idrottshändelse - Var femte engelsman följer OS på webben visar ny undersökning

STOCKHOLM-17 juli 2012- OS i London närmar sig och var femte engelsman kommer att följa årets viktigaste sporthändelse via webben.  Detta visar en ny undersökning av YouGov som utförts på uppdrag av Interxion, en ledande leverantör av operatörsneutrala co-locationtjänster i Norden och Europa.

Konsumenter idag har fler val än någonsin att följa de olympiska spelen och teknikvanor har förändrats sedan OS i Peking 2008. Undersökningen visar att majoriteten fortsätter att följa idrottshändelsen via TV, (65 procent), eller från storbildsskärmar på stan (tio procent) men många vänder sig även till nya medier. Nära en femtedel av engelsmännen kommer att följa sportgrenarna online, varav nio procent av deltagarna kopplar upp sig via hemdatorn, sju procent via en laptop och tre procent använder surfplattan.
  
Konsumenter ställer högre krav på tekniken än under tidigare OS, vilket innebär nya utmaningar för Londons digitala infrastruktur. Bland deltagare i undersökningen som kommer att följa evenemanget online är det viktigast att uppkopplingen är stabil, 21 procent anger detta alternativ. 19 procent prioriterar ljud-och bildkvaliteten medan 15 procent svarar uppkopplingshastigheten. 

−Interxion är en viktig del av den digitala infrastrukturen i London och vi är stolta över att få säkerhetsställa att viktiga sportögonblick når miljoner av tittare via webben, säger Greg McCulloch, chef för Interxion i Storbritannien.  Vi kommer samtidigt att samarbeta med organisationer, inom bland annat digitala medier, som använder våra co-locationstjänster för att sända avgörande bildmaterial i tid. Vid livesändningar är detta extra viktigt och det finns inget utrymme för fel, oavsett vilket trycket är på servern.

Engelska BBC, förväntas att bidra mest till det stora internetsuget från sportentusiaster och planerar att distribuera nyheter från 24 olika platser, förutom deras tre huvudkanaler. Programdistributören förväntar sig att bildmaterial som streamas i samband med OS kommer att generera omkring en terabit (en miljard bits) i sekunden när belastningen är som störst. Detta motsvarar 1500 personer som laddar ner en långfilm av DVD-kvalitet varje minut.

Undersökningen är genomförd av marknadsundersökningsföretaget YouGov. 2151 intervjuer har genomförts bland engelsmän över 18 år. Undersökningen är genomförd under perioden 19-21 mars 2012. Urvalet är representativt för den engelska befolkningen i åldern över 18 år.

Om Interxion
Interxion är en ledande leverantör av operatörsneutrala co-locationtjänster i Europa och erbjuder säker och ständig tillgänglighet för verksamhetskritiska IT-lösningar och affärer. Företaget har över 1200 kunder fördelade på 28 datacenter i 11 länder. Genom fler än 400 operatörer och ISP:er samt 18 nationella knutpunkter för Internet skapas växande gemenskaper för utbyte av information och transaktioner. Interxions nordiska datacenter finns i Stockholm och Köpenhamn. För mer information se www.interxion.com

Presskontakter:
Mats Nilsson Hahne
Nordisk marknadschef - Interxion
Telefon +46 8 594 640 54
matsnh@interxion.com
www.interxion.se