Nyheter

Qbrick konsoliderar servrarna hos Interxion

Qbrick, den Nordiska/Europeiska leverantören för strömmad media, har valt att lägga en stor del av sin samlade serverkapacitet hos Interxions co-location center i Akalla. Den samlade serverparken betjänar Qbricks kunder i hela Norden. Bakgrunden till beslutet att konsolidera är ett större kapacitetsbehov i kombination med ökade kvalitetskrav hos slutanvändarna.

  • Att köra allt i egen regi är inte ett alternativ för oss så som kapacitetskraven ser ut idag. Vi måste snabbt kunna öka kapaciteten vid behov och därför väljer vi nu Interxion som leverantör, säger Mats Fredriksson CTO på Qbrick.


Qbrick är en av de största leverantörerna av tjänster för strömmad media i Europa. Kunder är TV-bolag, produktionsbolag och företag som väljer att distribuera företagsinformation och reklamfilmer internt och externt via digitala kanaler. Tjänsterna omfattar såväl publicerings- som distributionssystem för film. Bland de drygt 600 kunderna finns bland annat SVT, NRK, Aftonbladet, DI, Volvo och Astra Zeneca.

Genombrottet för smarta telefoner och läsplattor gör att efterfrågan på strömmade tjänster ökat enormt de senaste åren. En annan viktig faktor är den ständigt ökande bandbredden, som gör att mediekonsumenterna hela tiden kräver bättre bild och ljudkvalitet.
 

  • Slutkonsumenten ställer högre och högre krav, vilket gör att vi måste ha system som klarar av att leverera mot dessa förväntningar. Dessutom är det viktigt att vi är fysiskt nära slutkonsumenten, för att leverera toppkvalitet. Interxions lösning uppfyller dessa krav för våra kunder i Norden, fortsätter Mats Fredriksson.


Om Interxion
Interxion är en ledande leverantör av operatörsneutrala co-locationtjänster i Europa och erbjuder säker och ständig tillgänglighet för verksamhetskritiska IT-lösningar och affärer. Företaget har över 1200 kunder fördelade på 29 datacenter i 11 länder. Genom fler än 400 operatörer och ISP:er samt 18 nationella knutpunkter för Internet skapas växande gemenskaper för utbyte av information och transaktioner. Interxions nordiska datacenter finns i Stockholm och Köpenhamn. För mer information se www.interxion.com


För mer information;
Mats Nilsson Hahne
Nordisk marknadschef - Interxion
Telefon+46 8 594 640 54
matsnh@interxion.com
www.interxion.se