Nyheter

Interxion bygger sitt nionde datacenter i Frankfurt

AMSTERDAM 8 oktober, 2013INTERXION HOLDING NV (NYSE: INXN), en ledande leverantör av moln- och operatörsneutrala datacentertjänster, meddelar idag att man kommer att bygga sitt nionde datacenter (“FRA 9”) inom sitt campus i Frankfurt för att möta kundernas efterfrågan. FRA 9, som är planerat att vara i drift under första kvartalet 2014, kommer att byggas i en fas och erbjuda ca. 800 kvadratmeter datacenteryta med 1 MW tillgänglig ström.

”Efterfrågan på våra produkter och tjänster fortsätter att vara hög i Frankfurt, vilket förstärks av våra aktiva kundgemenskaper och den stabila tyska ekonomin. Vi förväntar oss tillväxt i flera segment som cloud, finansiella tjänster och digital media”, säger David Ruberg, Interxions Chief Executive Officer. ”FRA 9 gör det möjligt för oss att erbjuda utökad kapacitet tidigare än vår redan kommunicerade FRA 8 expansion, vilket försäkrar att vi kan möta våra kunders krav.”

Investeringen i FRA 9 motsvarar cirka 13 miljoner Euro. Anläggningen, som är säkrad genom ett långsiktigt hyresavtal, kommer använda sig av befintlig ström i vårt campus och dra fördel av den höga konnektivitet som finns tillgänglig inom Interxions campus i Frankfurt. Den förväntade utgiften ingår i den guidance gällande kapital som tidigare kommunicerats av företaget.

Som ett svar på fortsatt efterfrågan ökar Interxion även takten för leveransen av det redan kommunicerade uppförandet av FRA 8. Den uppdaterade planen innebär att den andra fasen på 900 kvadratmeter blir tillgänglig under andra halvåret 2014 istället för under 2015. Den första fasen förväntas bli tillgänglig under första halvåret 2014.Om Interxion

Interxion (NYSE: INXN) är en ledande leverantör av moln- och operatörsneutrala co-locationtjänster i Europa och levererar sina tjänster till en lång rad kunder genom 34 datacenter i 11 europeiska länder. Interxions enhetliga och energieffektiva datacenter erbjuder kunderna omfattande säkerhet och tillgänglighet för verksamhetskritiska applikationer. Genom fler än 450 fasta och mobila operatörer, internetleverantörer samt 18 knutpunkter för Internet har Interxion skapat moln-, finans- och konnektivitetsnav som främjar växande kundgemenskaper. Företagets nordiska datacenter finns i Stockholm och Köpenhamn. För mer information, besök www.interxion.se

Forward-looking statements

This press release contains forward-looking statements that involve risks and uncertainties. Actual results may differ materially from expectations discussed in such forward-looking statements. Factors that might cause such differences include, but are not limited to, the difficulty of reducing operating expenses in the short term, inability to utilize the capacity of newly planned data centers and data center expansions, construction delays with respect to newly planned data centers and data center expansions, significant competition, the cost and supply of electrical power, data center industry over-capacity, performance under service-level agreements, and other risks described from time to time in Interxion's filings with the Securities and Exchange Commission. Estimates of capital expenditure and equipped space are approximate and may change. Capital expenditure reflects the total for the listed project at full power and capacity and may not all be invested in the current year. Interxion does not assume any obligation to update the forward-looking information contained in this press release.

Kontakt Investor Relations:

Jim Huseby
Investor Relations
Interxion
Tel: +1-813-644-9399
IR@interxion.com