Nyheter

Interxion kommer att bygga ett sjunde datacenter i Amsterdam

Interxion kommer att bygga ett sjunde datacenter i Amsterdam

AMSTERDAM 9 december 2013. INTERXION HOLDING NV (NYSE: INXN), en ledande europeisk leverantör av operatörs- och molnneutrala datacentertjänster, meddelar idag att man bygger ett sjunde datacenter i Amsterdam ("AMS 7"). AMS 7 kommer att byggas i sex faser där de fyra första faserna kommer att ge cirka 4 600 kvadratmeter utrustat utrymme och ca 8,2 MW kundtillgänglig effekt. De första fyra faserna beräknas öppna enligt följande:

  • Fas 1 (1 000 kvm och 1,5 MW) under det första kvartalet 2014
  • Fas 2 (1 000 kvm och 1,5 MW) under det tredje kvartalet 2014
  • Fas 3 (1 300 kvm och 2,6 MW) under det fjärde kvartalet 2014 och 
  • Fas 4 (1 300 kvm och 2,6 MW) under det första kvartalet 2015

David Ruberg, Interxions Chief Executive Officer berättar: "Den fortsatta efterfrågan på operatörsneutrala datacentertjänster som Interxion upplever i Amsterdam är till stor del driven av molntjänstleverantörer som vill sälja till den växande europeiska molnmarknaden, genom att utnyttja de internationella anslutningsmöjligheter som finns i Amsterdam-området. AMS7 byggs eftersom vi har sett ett tydligt behov hos kunderna av ökade kapacitet. Detta är ett resultat av vårt fokus på magnetapplikationer och communities runt dem."

När alla sex faser är klara kommer AMS 7 ha cirka 7 300 kvadratmeter utrustat utrymme och mer än 13 MW kundtillgänglig effekt. Datacentret har ett långsiktigt hyresavtal med en köpoption. Centret ligger på Interxions Amsterdams universitetsområde vid Schiphol Rijk, där det finns tillgång till mer än 40 operatörer och Internetleverantörer samt till två Internetknutpunkter på universitetsområdet. Strömförsörjning från elnätet har säkrats för att uppfylla behovet hos datacentret när det är fullt utbyggt.

Investeringen för AMS 7 ligger på cirka 100 miljoner euro (varav 80 miljoner för de fyra första faserna). Investeringarna under 2013 för AMS7 ingår i bolagets tidigare prognoser.Om Interxion

Interxion (NYSE: INXN) är en ledande leverantör av moln- och operatörsneutrala co-locationtjänster i Europa och levererar sina tjänster till en lång rad kunder genom 34 datacenter i 11 europeiska länder. Interxions enhetliga och energieffektiva datacenter erbjuder kunderna omfattande säkerhet och tillgänglighet för verksamhetskritiska applikationer. Genom fler än 450 fasta och mobila operatörer, internetleverantörer samt 18 knutpunkter för Internet har Interxion skapat moln-, finans- och konnektivitetsnav som främjar växande kundgemenskaper. Företagets nordiska datacenter finns i Stockholm och Köpenhamn. För mer information, besök www.interxion.se


Forward-looking statements

This press release contains forward-looking statements that involve risks and uncertainties. Actual results may differ materially from expectations discussed in such forward-looking statements. Factors that might cause such differences include, but are not limited to, the difficulty of reducing operating expenses in the short term, inability to utilize the capacity of newly planned data centers and data center expansions, construction delays with respect to newly planned data centers and data center expansions, significant competition, the cost and supply of electrical power, data center industry over-capacity, performance under service-level agreements, and other risks described from time to time in Interxion's filings with the Securities and Exchange Commission. Estimates of capital expenditure and equipped space are approximate and may change. Capital expenditure reflects the total for the listed project at full power and capacity and may not all be invested in the current year. Interxion does not assume any obligation to update the forward-looking information contained in this press release.


Kontakt Investor Relations:

Jim Huseby
Investor Relations
Interxion
Tel: +1-813-644-9399
IR@interxion.com