Nyheter

Svenska knutpunkten för Internet, Netnod, expanderar till Danmark

Svenska knutpunkten för Internet, Netnod, expanderar till Danmark

STOCKHOLM, 14 februari 2014Interxion, en ledande europeisk leverantör av operatörs- och tjänsteneutrala datacentertjänster, meddelar att Skandinavien blir ännu bättre uppkopplat rent internetmässigt när den svenska knutpunkten för Internet, Netnod, öppnar en förbindelse (PoP) hos Interxion i Ballerup. Med fler än 75 operatörsnätverk anslutna i Stockholm är Netnod Skandinaviens största knutpunkt för Internet och en gateway till Ryssland. Med den nya förbindelsen blir det enklare för danska verksamheter och leverantörer av nätverkstjänster att hantera och utväxla ip-trafik i Norden.

Netnods infrastruktur finns sedan 2010 inom Interxions datacenter i Stockholm och nu har man valt att etablera direkt anslutning genom Interxion i Danmark.

- Vi ser en fortsatt ökad efterfrågan för våra tjänster i hela Norden och flera operatörer uppgraderar hos oss för att kunna utväxla ännu mer trafik, säger Kurt Erik Lindquist, vd för Netnod.- Därför ser vi en stor potential i att förbinda oss till Danmark och där särskilt Öresundsregionen har stor potential genom Köpenhamn och Malmös många internetanvändare är intressanta för internationella tjänsteleverantörer.”

Peder Bank, Managing Director för Interxion i Norden, säger:
- Från och med i dag kan vi erbjuda Interxions danska kunder direkt anslutning till Netnods stabila nätverk, säger Peder Bank, Managing Director för Interxion i Norden. Företag med verksamhet inom hosting, nätverkstjänster och digital media som behöver hantera trafik i hela Norden kan ansluta sig till Netnods solida infrastruktur och behöver inte längre hantera routing av internettrafik genom flera mindre leverantörer.”

Netnod är en icke-vinstdrivande och neutral knutpunkt för Internet som ägs av TU Stiftelsen som arbetar med att öka både stabiliteten och tillgången till Internet i Sverige. Samtidigt är Netnod aktivt med att attrahera nya internationella verksamheter till Sverige som enkelt kan nå många slutanvändare (eyeballs) genom Netnods knutpunkter.

- Naturligtvis har vi på Netnod ett stort behov av att vara placerade i moderna, säkra och effektiva datacenter. Det är dessutom en fördel om datacentret redan har befintliga operatörer och leverantörer av digitalt innehåll som vill använda våra tjänster eftersom det är så pass enkelt att ansluta sig. Vi anser att vi har ett riktigt bra samarbete med Interxion och tycker de är bra på att presentera våra tjänster till sina kunder och operatörer, avslutar Kurt Erik Lindquist.

I Europa finns 19 knutpunkter för Internet hos Interxion, där Netnod, AMS-IX och DE-CIX är några av de största.


Om Interxion
Interxion (NYSE: INXN) är en ledande leverantör av moln- och operatörsneutrala co locationtjänster i Europa och levererar sina tjänster till en lång rad kunder genom 34 datacenter i 11 europeiska länder. Interxions enhetliga och energieffektiva datacenter erbjuder kunderna omfattande säkerhet och tillgänglighet för verksamhetskritiska applikationer. Genom fler än 500 fasta och mobila operatörer, internetleverantörer samt 19 knutpunkter för Internet har Interxion skapat moln-, finans- och konnektivitetsnav som främjar växande kundgemenskaper. Företagets nordiska datacenter finns i Stockholm och Köpenhamn. För mer information, besök www.interxion.se

Presskontakt:

Mats Nilsson Hahne
Marknadschef Interxion Sverige
Telefon +46 8 594 640 54
matsnh@interxion.com
www.interxion.se