Interxion bygger nya datacenter i Stockholm och Wien

Interxion bygger nya datacenter i Stockholm och Wien

5 mars 2014

STOCKHOLM 5 mars 2014. INTERXION HOLDING NV (NYSE: INXN), en ledande europeisk leverantör av operatörs- och tjänsteneutrala datacentertjänster, meddelar, idag att man kommer bygga nya datacenter i Stockholm och Wien för att möta fortsatt kundefterfrågan.

I Stockholm bygger Interxion sitt tredje datacenter, STO 3, som kommer att erbjuda cirka 900 kvadratmeter yta för kunder och uppskattningsvis 1.5 MW tillgänglig kraft. STO 3 är planerat att vara i drift under fjärde kvartalet 2014.

Interxion fortsätter uppleva en stark tillväxt inom flera olika kundsektorer i Stockholm och vi expanderar vår anläggning ännu en gång för att möta kundernas efterfrågan, säger David Ruberg, Chief Executive Officer på Interxion.

Datacentret STO 3 kommer att byggas i direkt anslutning till Interxions befintliga anläggning i Kista. Här erbjuds tillgång till fler än 45 operatörer och innehållsleverantörer samt direkt anslutning till Netnod och STHIX, två knutpunkter för Internet. Investeringen relaterad till STO 3 uppskattas bli 105 MSEK.

I Wien bygger Interxion sitt andra datacenter, VIE2, i flera etapper och förväntas erbjuda upp till 5 500 kvadratmeter yta för kunder och cirka 11 MW tillgänglig kraft när det är fullt utbyggt. Den första fasen på 600 kvadratmeter är planerad att öppna under fjärde kvartalet 2014 och den andra fasen på ytterligare 600 kvadratmeter beräknas vara färdigställd under första halvåret 2015. VIE 2 byggs i anslutning till Interxions befintliga anläggning i Wien.

Wien är en viktig knutpunkt för både östra och södra Europa, utöver att kunna möta inhemsk efterfrågan i Österrike. Som den ledande aktören vad gäller hög konnektivitet i Österrike har Interxion ingått avtal med kunder som bidrar till att ytterligare utveckla företagets erbjudande för leverantörer av cloud- och kommunikationstjänster, säger David Ruberg, Chief Executive Officer på Interxion. - VIE 2 projektet byggs för att möta beställningar från våra kunder.

Interxion uppdaterar även status för sina övriga pågående datacenterprojekt:

  • VIE 1.3 (Wien): 300 kvadratmeter öppnade under fjärde kvartalet 2013;
  • ZUR 1.4 (Zürich): 500 kvadratmeter öppnade under fjärde kvartalet 2013;
  • AMS 7.1 (Amsterdam): 1 000 kvadratmeter öppnade under första kvartalet 2014.  Planerad öppning av efterföljande faser är oförändrad.
  • BRU 1.5 (Bryssel): 300 kvadratmeter öppnade under första kvartalet 2014;
  • FRA 9 (Frankfurt): 800 kvadratmeter öppnade under första kvartalet 2014;
  • STO 2.2 (Stockholm): 500 kvadratmeter öppnade under första kvartalet 2014.
  • FRA 8 (Frankfurt): Fas 1: 900 kvadratmeter i fas för att öppnas under andra kvartalet 2014; Fas 2: 900 kvadratmeter planerade att öppna under fjärde kvartalet 2014.


Om Interxion

Interxion (NYSE: INXN) är en ledande leverantör av moln- och operatörsneutrala co-locationtjänster i Europa och levererar sina tjänster till en lång rad kunder genom 36 datacenter i 11 europeiska länder. Interxions enhetliga och energieffektiva datacenter erbjuder kunderna omfattande säkerhet och tillgänglighet för verksamhetskritiska applikationer. Genom fler än 500 fasta och mobila operatörer, internetleverantörer samt 19 knutpunkter för Internet har Interxion skapat moln-, finans- och konnektivitetsnav som främjar växande kundgemenskaper. Företagets nordiska datacenter finns i Stockholm och Köpenhamn. För mer information, besök www.interxion.se

Forward-looking statements

This press release contains forward-looking statements that involve risks and uncertainties. Actual results may differ materially from expectations discussed in such forward-looking statements. Factors that might cause such differences include, but are not limited to, the difficulty of reducing operating expenses in the short term, inability to utilise the capacity of newly planned data centres and data centre expansions, construction delays with respect to newly planned data centres and data centre expansions, significant competition, the cost and supply of electrical power, data centre industry over-capacity, performance under service-level agreements, and other risks described from time to time in Interxion's filings with the Securities and Exchange Commission. Estimates of capital expenditure and equipped space are approximate and may change. Capital expenditure reflects the total for the listed project at full power and capacity and may not be all invested in the current year. Interxion does not assume any obligation to update the forward-looking information contained in this press release.

Presskontakt:

Mats Nilsson Hahne
Marknadschef Interxion Sverige
Telefon +46 8 594 640 54
matsnh@interxion.com
www.interxion.se