Nyheter

Utökade säkerhetstjänster i Interxions datacenter

Utökade säkerhetstjänster i Interxions datacenter

Interxion och NTT Com Security i nytt unikt samarbete kring MSS-tjänster

STOCKHOLM 3 Juni 2014 - Interxion Holding NV (NYSE: INXN) och NTT Com Security (tidigare Secode) kommer att gemensamt kunna erbjuda hela NTT Com Securitys tjänsteportfölj för övervakning och analys, så kallade MSS-tjänster, från Interxions datacenter i Akalla. Detta betyder att verksamheter som redan står hos Interxion på ett enkelt sätt kan välja att lägga på ytterligare ett lager med säkerhet.

  • Det här är en fantastisk möjlighet för oss att kunna erbjuda våra kunder inte bara en delad datahall, utan också en delad säkerhetstjänst dygnet runt, säger Mats Nilsson Hahne, marknadschef för Interxion i Sverige. Det här gör vårt erbjudande som driftssäker digital marknadsplats ännu mer komplett.


Det här är första gången som NTT Com Security erbjuder sitt tjänsteutbud i ett datacenter i Sverige. Fördelen med att placera en managerad övervaknings- och analystjänst i ett datacenter, är att det ur säkerhetssynpunkt är bra att vara så nära datakällan som möjligt.

  • Det känns väldigt naturligt att kunna erbjuda den här typen av tjänster i ett datacenter. Verksamheter som står där har redan gjort ett strategiskt övervägande kring sin säkerhet genom att vara i datacentret, säger Anna Barkvall, affärsutvecklare på NTT Com Security. Vi är glada att kunna samarbeta med Interxion som är en snabbt växande verksamhet i Sverige med tydligt fokus på att vara en komplett marknadsplats.


NTT Com Securitys säkerhetstjänster finns tillgängliga från och med slutet av juni 2014. De tjänster som erbjuds är företagets tjänster inom IDS (Network Intrusion Detection Systems) IPS (Intrusion Prevention Systems) och SIEMaaS.

Om Interxion

Interxion (NYSE: INXN) är en ledande leverantör av moln- och operatörsneutrala co-locationtjänster i Europa och levererar sina tjänster till en lång rad kunder genom 37 datacenter i 11 europeiska länder. Interxions enhetliga och energieffektiva datacenter erbjuder kunderna omfattande säkerhet och tillgänglighet för verksamhetskritiska applikationer. Genom fler än 500 fasta och mobila operatörer, internetleverantörer samt 20 knutpunkter för Internet har Interxion skapat moln-, finans- och konnektivitetsnav som främjar växande kundgemenskaper. Företagets nordiska datacenter finns i Stockholm och Köpenhamn. För mer information, besök www.interxion.se

Om NTT Com Security

NTT Com Security (tidigare Secode i Sverige) är ett världsomspännande företag för riskhantering och informationssäkerhet. Genom sin tjänsteportfölj WideAngle, kan NTT Com Security tillhandahålla en unik kombination av tjänster inom säkerhet såsom säkerhetstester, rådgivning samt övervakning och analys levererade dygnet runt. Resultatet blir lägre kostnader samtidigt som skydd, riskhantering, regelefterlevnad och tillgänglighet ökar.
NTT Com Securitys huvudkontor ligger i Ismaning, Tyskland och är en del av NTT Communications Group, som ägs av japanska Nippon Telegraph and Telephone Corporaton. För mer information, se www.nttcomsecurity.com


Forward-looking statements

This press release contains forward-looking statements that involve risks and uncertainties. Actual results may differ materially from expectations discussed in such forward-looking statements. Factors that might cause such differences include, but are not limited to, the difficulty of reducing operating expenses in the short term, inability to utilise the capacity of newly planned data centres and data centre expansions, construction delays with respect to newly planned data centres and data centre expansions, significant competition, the cost and supply of electrical power, data centre industry over-capacity, performance under service-level agreements, and other risks described from time to time in Interxion's filings with the Securities and Exchange Commission. Estimates of capital expenditure and equipped space are approximate and may change. Capital expenditure reflects the total for the listed project at full power and capacity and may not be all invested in the current year. Interxion does not assume any obligation to update the forward-looking information contained in this press release.

Presskontakt:

Mats Nilsson Hahne
Marknadschef Interxion Sverige
Telefon +46 8 594 640 54
matsnh@interxion.com

För mer information, kontakta:
Ann Hennerfors
Marknadsdirektör NTT Com Security, Nordics
Telefon: + 46 709 150 728
ann.hennerfors@nttcomsecurity.com