Interxion erbjuder direkt anslutning till Google Cloud Platform i Sverige och resten av Europa

Interxion stödjer nu Google Cloud Interconnect PoPs i Stockholm, Paris, Marseille och Frankfurt.

Kategoriger

14 augusti 2018

Stockholm den 14 augusti 2018 – INTERXION HOLDING NV (NYSE: INXN), en ledande europeisk leverantör av moln- och operatörsneutrala datacentertjänster, meddelar att företaget nu erbjuder dedikerad åtkomst till Google Cloud Platform (GCP) från företagets alla datacenter i hela Europa via Cloud Connect, Interxions tjänst för att koppla upp sig mot olika molntjänster.

Google etablerar Google Cloud Interconnect PoPs (Points of Presence) i Interxions datacenter i Stockholm, Paris, Marseille och Frankfurt. Det innebär att kunder kan direktansluta sig till GCP från dessa datacenter. Eftersom Interxion är en partner i Googles nyligen lanserade Partner Interconnect-tjänst, kan kunder dessutom ansluta sig från Interxions alla datacenter över hela Europa via Cloud Connect. Kunder som använder tjänsten får redundant direktåtkomst till GCP från flera storstadsområden, med garanterad SLA med 99,99 % tillgänglighet utan att själva behöva skapa egna kostsam och komplex nätverkslösning.

– Vi ser en stark efterfrågan på privata uppkopplingstjänster till GCP eftersom kunderna vill utnyttja fördelarna av hela Googles portfölj av molntjänster via en säker, effektiv och kostnadseffektiv förbindelse, säger Vincent in 't Veld, VP Platforms på Interxion. Genom co-location hos Interxions kan företag koppla ihop sitt privata moln till Google Cloud, liksom till de flesta andra ledande molnplattformar, vilket gör det enkelt att bygga en hybrid- eller multi-cloud arkitektur.

– Dedicated Interconnect och Partner Interconnect ger Google Clouds kunder ännu fler anslutningsmöjligheter för hybridmiljöer, säger John Veizades, produktchef på Google Cloud. Tillsammans med Interxion gör vi det enklare för kunderna att utvidga sin egna infrastruktur till Google Cloud Platform.

Google Cloud Platform är den senaste hyperskaliga molnplattformen som är tillgänglig via Interxions Cloud Connect. Sedan tidigare är Microsoft Azure, AWS, Oracle Cloud och IBM Cloud tillgängliga via Cloud Connect.

Om Interxion

Interxion (NYSE: INXN) är en ledande leverantör av moln- och operatörsneutral co-location i Europa och levererar datacentertjänster till en lång rad kunder genom över 50 datacenter i 11 europeiska länder. Interxions enhetliga och energieffektiva datacenter erbjuder kunderna omfattande säkerhet och tillgänglighet för verksamhetskritiska applikationer. Med över 700 operatörer och leverantörer av konnektivitet, 21 europeiska knutpunkter för Internet och tongivande plattformar för digital media och molntjänster inom sina anläggningar har Interxion skapat nav för konnektivitet, moln- och finansiella tjänster som främjar växande kundgemenskaper. Företagets nordiska datacenter finns i Stockholm och Köpenhamn. För mer information, besök www.interxion.se

Kontakter

Mediekontakt Interxion

Peder Bank, Managing Director Nordic, Interxion.
Tlf.: 08 594 64 050

E: marcomnordic@interxion.com

Investor Relations

Besök vår Investor Relations Site