Interxion möter marknadens växande efterfråga med ny projektdirektör för Norden

Det fortsatt starka behovet av robusta och uppkopplade datacentertjänster ligger bakom rekryteringen av ny chef för projektkontoret hos co-location-jätten

Stockholm den 25 februari 2020 – INTERXION HOLDING NV (NYSE: INXN), en ledande europeisk leverantör av moln- och operatörsneutrala datacentertjänster, har anställt Ali Parsa som ny projektdirektör för Norden. I takt med att allt fler organisationer använder Interxions robusta och uppkopplade datacenter expanderar Interxion kraftig i Norden. Där har projektkontoret huvudansvaret för både utbyggnad och expansion av datacenter, likväl som att fortsätta förstärka Interxions hållbarhetsinitiativ avseendet klimatsmarta och energieffektiva datacenter.

Redan idag är vi ett naturligt val för företag som investerar i sin digitala framtid, och för att kunna ansluta till den växande sammanslutning av molntjänster, operatörer och bredd av verksamheter som finns hos oss. Med Ali har vi nu fått en mycket erfaren och kvalificerad person som kan axla ansvaret att leda vårt projektkontor samt driva våra komplexa och stora byggprojekt, idag och för framtida nordiska expansionsprojekt. Allt för att fortsätta möjliggöra mer plats för företag som väljer oss som sin bas, säger Peder Bank, nordisk vd för Interxion.

Interxion har nyligen meddelat att de investerar i ett högsäkerhetsdatacenter vilket blir företagets sjätte datacenter i Stockholm och den största expansion hittills i Stockholm. Investeringarna i Danmark speglar de i Sverige och Interxion har fler utvecklingsprojekt på gång. I takt med att fler lokala- och publika molnplattformar och IT-tjänsteleverantörer etablerar sig hos Interxion, utgör de även den digitala basen för privata och offentliga organisationer som investerar i att framtidssäkra sin IT-infrastruktur genom access till den mix av konnektivitet, och det community som samexisterar inom Interxions väggar.

Ali har lång erfarenhet och djup kompetens av att driva stora projekt som kräver en helhetssyn på allt från markarbete till byggnation och installation och design av inredning som el och kyla. Han kommer närmast från en roll som projektchef, stora projekt på Skanska och har även tidigare arbetat i samma roll med multidisciplinära projekt på företag såsom Fortum, Försvarets Materielverk, Luftfartsverket samt Recipharm.

Att nu ta klivet in i datacenterindustrin och till Interxion som är under kraftig tillväxt där jag får kombinera rena komplexa byggprojekt med den senaste digitala utvecklingen och med fokus på hållbara lösningar, innebär att jag få använda min kompetens fullt ut. Jag ser därför mycket fram emot att få arbeta med mitt team där jag ska bygga upp ett starkt nordisk projektkontor för att tillsammans med resten av Interxion fortsätta stödja bolagets expansion, säger Ali Parsa.

Om Interxion

Interxion (NYSE: INXN) en ledande europeisk leverantör av moln- och operatörsneutrala datacentertjänster till en lång rad kunder från över 50 datacenter i 11 europeiska länder. Interxions energieffektiva datacenter erbjuder kunderna hög säkerhet och tillgänglighet för verksamhetskritiska applikationer.

Med över 700 operatörer som levererar access, 21 europeiska knutpunkter för Internet och majoriteten av de ledande plattformarna för moln- och digitala medietjänster i sina anläggningar, har Interxion skapat ett nav för access till molntjänster, innehållstjänster och finansiella kluster. I Norden finns företaget med egna datacenter i Stockholm och Köpenhamn. För mer information, besök www.interxion.se