Digital Realty erkänd som en ledare i IDC MarketScape för datacenter, colocation- och interkonnektivitetstjänster för andra året i rad

  • Fortsätter att stärka sin branschposition genom att erbjuda ett fullständigt spektrum av datacenter, colocation- och interkonnektivitetstjänster

14 juli 2021

AUSTIN, TEXAS – den 6 juli 2021 - Digital Realty (NYSE: DLR), som är den största globala leverantören av moln- och operatörsneutrala datacenter, colocation- och interkonnektivitetslösningar, tillkännagav idag att det hade utnämnts till en ledare inom IDC MarketScape: Worldwide Data Centre Colocation and Interconnection Services 2021 Vendor Assessment (doc #US46746121, juni 2021) för andra året i rad.

I IDC MarketScape-rapporten understryks utvecklingen av Digital Realtys globala plattform under de senaste 18 månaderna, när företaget har trätt fram som en utmanare för global driftsättning av hybridmolninfrastruktur med inriktning mot att tillhandahålla förstklassiga, mångsidiga och flexibla lösningar. Leverantörsbedömningen citerar också Digital Realtys utökade global närvaro inklusive kombinationen med Interxion 2020, som avsevärt har stärkt företagets position inom EMEA.

IDC MarketScape leverantörsbedömning erkände Digital Realty för följande starka sidor:

  • Datacenterlösningar: Rapporten redogör för Digital Realtys omfattande produktutbud, från möjligheten till skäddarsydd hyperscale till individuella rum och burar, utöver gröna anläggningar som tillhandahåller energieffektivt energianvändning över hela världen. I rapporten noteras det, att företaget strävar efter 100 % förnybar energi och har uppnått 100 % förnybar täckning i Europa samt för sin amerikanska colocationverksamhet, tillsammans med ett antal hållbarhetscertifieringar under 2020.
  • Uppkopplingslösningar: I studien belyses det breda utbudet av tillgängliga lösningar på PlatformDIGITAL®, inklusive cross-connect, campus och metro samt IX- och IP-bandbredd. I rapporten katalogiseras Digital Realtys partnerskap med partner som Megaport, som möjliggör flexibel åtkomst till flera tjänsteleverantörer.
  • Molnanslutningslösningar: IDC MarketScape finner, att Digital Realty underlättar hybridmolnarkitekturer med tillgång till ledande molnplattformar och tillgång till flera moln.
  • PlattformDIGITAL®: IDC MarketScape erkände Digital Realtys globala plattform, för att möjliggöra skalbar, behovsstyrd, säker företagsanslutning med låg latens.

Enligt rapporten bör kunderna överväga att anlita Digital Realty, när deras datadrivna verksamheter behöver en skalbar, framtidssäker plattform, för att underlätta världsomspännande hybrid- och multimolninfrastruktur. Utvärderingen belyser PlatformDIGITAL®:s säkra och branschspecifika efterlevnadserbjudanden, tillsammans med en flexibel, högpresterande, multimolnbaserad interkonnektivitetsplattform, som finns på de strategiska marknaderna för datatrafik och ‘edge’-marknader.

"Digital Realty har vuxit stadigt under de senaste fem åren, både organiskt och via förvärv, och erbjuder nu branschens mest mångsidiga fotavtryck med över 290 datacenter i 47 storstäder på sex kontinenter", säger Courtney Monroe, Research Vice President, Worldwide Telecommunications Research, IDC.

"Under den senaste tiden har Digital Realty framträtt som en global plattform i och med etableringen av PlatformDIGITAL® och en omfattande produktportfölj. Leta efter företaget för att fortsätta att expandera och söka efter nya marknadsmöjligheter, baserat på insikterna, som det har funnit från sitt datagravitationsindex och framgångarna med den samriskmodell som företaget har upprättat för att ta sig in på marknader som Latinamerika med Brookfield och Japan i samarbete med Mitsubishi", tillägger Monroe.

"Vi är mycket glada över att ha utsetts till ledare på IDC MarketScape för andra året i rad", säger Tony Bishop, SVP Platform, Growth & Marketing för Digital Realty.

"Företagen har kraftigt påskyndat sina initiativ för digital omvandling under de senaste 18 månaderna, och IDC förutser att datavolymer kommer att öka globalt till häpnadsväckande 180 zettabyte till år 2025.  Digital Realty är redo att som betrodd global partner stödja hållbar tillväxt för världens mest innovativa- och datadrivna företag", avslutar Bishop.

Ytterligare resurser

-----

[1] IDC, Worldwide Global DataSphere Forecast, 2021–2025: The World Keeps Creating More Data — Now, What Do We Do with It All?, Doc # US46410421, March 2021

About Interxion: A Digital Realty Company

Interxion: A Digital Realty Company, is a leading provider of carrier- and cloud-neutral data centre services across EMEA. With more than 700 connectivity providers in over 100 data centres across 13 European countries, Interxion provides communities of connectivity, cloud, and content hubs. As part of Digital Realty, customers now have access to 47 metros across six continents. For more information, please visit interxion.com or follow us on LinkedIn and Twitter.

About Digital Realty

Digital Realty supports the world's leading enterprises and service providers by delivering the full spectrum of data centre, colocation and interconnection solutions. PlatformDIGITAL®, the company's global data centre platform, provides customers a trusted foundation and proven Pervasive Data centre Architecture PDx™ solution methodology for scaling digital business and efficiently managing data gravity challenges. Digital Realty's global data centre footprint gives customers access to the connected communities that matter to them with 290 facilities in 47 metros across 24 countries on six continents. For more information, please visit digitalrealty.com or follow us on LinkedIn and Twitter.

About IDC MarketScape

IDC MarketScape vendor assessment model is designed to provide an overview of the competitive fitness of ICT (information and communications technology) suppliers in a given market. The research methodology utilises a rigorous scoring methodology based on both qualitative and quantitative criteria that results in a single graphical illustration of each vendor’s position within a given market. IDC MarketScape provides a clear framework in which the product and service offerings, capabilities and strategies, and current and future market success factors of IT and telecommunications vendors can be meaningfully compared. The framework also provides technology buyers with a 360-degree assessment of the strengths and weaknesses of current and prospective vendors.

Kontakter med medier & branschanalytiker

Marc Musgrove
Digital Realty
+1 (415) 508-2812
mmusgrove@digitalrealty.com

Relationer med investerare

John Stewart / Jim Huseby
Digital Realty
+1 (415) 738-6500
investorrelations@digitalrealty.com

 

----

Safe Harbour Statement

This press release contains forward-looking statements which are based on current expectations, forecasts and assumptions that involve risks and uncertainties that could cause actual outcomes and results to differ materially, including statements related to IDC MarketScape, our sustainability initiatives, PlatformDIGITAL®, and our global plans. For a list and description of risks and uncertainties, see the reports and other filings by the company with the U.S. Securities and Exchange Commission. The company disclaims any intention or obligation to update or revise any forward-looking statements, whether as a result of new information, future events or otherwise.