Digital Realty erkännande för sitt fortsatta ledarskap inom Cloudscenes ekosystem för datacenter

Tar åter toppnoteringar inom EMEA, rankas som nummer 2 i Nordamerika och Latinamerika, och klättrar tre steg till nummer 7 i Asien

23 augusti 2021

AUSTIN, Texas – 26 juli 2021 - Digital Realt (NYSE: DLR), den största globala leverantören av moln- och operatörsneutrala datacenter, colocation- och interkonnektivitetslösningar har för andra året i rad utsetts till ledare på Cloudscenes Ecosystem Leaderboard för datacenter. Denna lista rankar styrkan i leverantörernas ekosystem av datacenter, tjänsteleverantörer, nätverksstrukturer och molnanslutningar i Nordamerika, Latinamerika, Europa, Afrika, Oceanien och Asien. Digital Realtys ledarposition understryker styrkan hos PlatformDIGITAL®, företagets globala datacenterplattform, liksom vitaliteten hos de anslutna datacommunityn som frodas genom plattformen.

I EMEA-regionen har Interxion; A Digital Realty Company utsetts till nummer ett i Cloudscene-rankingen på den tredje resultatsammanställningen i följd. Denna bibehållna ledarposition drevs fram av nya undervattensförbindelser, inklusive Crosslake Fibre som förbinder London och Paris, och den 6 600 kilometer långa förlängningen av Dunants undervattenskabel mellan Paris och Virginia i USA samt expansion in på nya marknader som Grekland och Kroatien.

I Nordamerika rankades Digital Realty som tvåa på Cloudscene Leaderboard, vilket avspeglar företagets väletablerade närvaro i regionen, nyligen förstärkt med tillägget av Westin Building Exchange, den primära sammanlänkningshubben för Pacific Northwest, samt en ny, tätt sammanlänkad colocation-anläggning i centrala Toronto och den nyligen genomförda utbyggnaden av Santa Clara campus som servar Silicon Valley.

Digital Realty rankades även på andra plats i Latinamerika, drivet av den fortsatta organiska tillväxten för samriskföretaget Ascenty, en gemensam satsning av Digital Realty och Brookfield Infrastructure. Ascenty erbjuder nu tillgång till 27 datacenter med mer än 250 megawatt IT-belastningskapacitet, antingen färdigbyggda eller under konstruktion. I Asien klättrade Digital Realty tre steg till nummer sju, drivet av stark organisk tillväxt inom regionen och fortsatt framgång för MC Digital Realty, ett samriskföretag med Mitsubishi Corporation.

Digital Realty stärker fortsättningsvis sin globala position i branschen genom att erbjuda ett komplett spektrum av datacenter-, colocation- och interkonnektivitetslösningar. Under de senaste 24 månaderna har Digital Realty utökat sin globala täckning med nio storstadsregioner och betjänar nu mer än 4 000 deltagare på sin globala plattform på 290 anläggningar inom 47 storstadsregioner i 24 länder på sex kontinenter. Hittills i år har Digital Realty adderat åtta nya on-ramps till moln med höghastighetsanslutning, inklusive Amazon Web Services (AWS) Direct Connect 100 Gbps i Dublin och Seattle samt direktanslutningar till Google Cloud i Atlanta, Köpenhamn, Düsseldorf, Frankfurt, Los Angeles och Wien.

"Vi är hedrade över att få erkännande av Cloudscene för den täckning, kapacitet och de uppkopplingsmöjligheter vår globala plattform erbjuder organisationer inom våra communityn", säger Tony Bishop, SVP, Platform, Growth & Marketing på Digital Realty. "Vi bygger vår plattform för att möta möjligheterna med datagravitation genom att göra det enklare för organisationer att ta kontroll över sina data och frigöra potentialen i deras digitala transformation. När vi blickar framåt kommer vi fortsättningsvis att utöka vår täckning och öka vår kapacitet för att göra det möjligt för företag och tjänsteleverantörer att utveckla sin globala närvaro och skala sin digitala verksamhet."

Ytterligare resurser

Om Digital Realty

Digital Realty erbjuder datacenter, colocation- och konnektivitetslösningar till kunder runtom i världen. Det omfattar allt från moln- och IT-tjänster, kommunikation och sociala nätverk till finansiella tjänster, tillverkning, energi, vård och konsumentprodukter. För att lära dig mer om Digital Realty, besök www.digitalrealty.com.  

Frågor från media- och branschanalytiker

Marc Musgrove

Digital Realty

(415) 508-2812

mmusgrove@digitalrealty.com

 

Investor Relations

John J. Stewart / Jim Huseby

Digital Realty

(415) 738-6500

InvestorRelations@digitalrealty.com

 

Safe Harbor Statement

This press release contains forward-looking statements which are based on current expectations, forecasts and assumptions that involve risks and uncertainties that could cause actual outcomes and results to differ materially, including statements related to Cloudscene, IDC Marketscape , PlatformDIGITAL®, the company’s strategy, expected growth in digital transformation, and customer demand.  For a list and description of risks and uncertainties, see the reports and other filings by the company with the U.S. Securities and Exchange Commission.  The company disclaims any intention or obligation to update or revise any forward-looking statements, whether as a result of new information, future events or otherwise.