Digital Realty ingår avtal om att köpa Teraco

Strategisk handel gör Digital Realty till den ledande datacenteraktören i Afrika och accelererar panafrikansk expansion

31 januari 2022

Austin, Texas - 3 januari 2022 - Digital Realty (NYSE: DLR), världens största leverantör av operatörs- och molnneutrala datacenter-, colocation- och interkonnektivitetstjänster, meddelar att de har nått en slutgiltig överenskommelse om att förvärva en majoritetsandel i Teraco, Afrikas ledande operatörsneutrala colocationleverantör från ett konsortium av investerare, inklusive Berkshire Partners och Permira, en transaktion där Teraco värderas till cirka 3,5 miljarder dollar. 
 
Transaktionen gör omedelbart Digital Realty till den ledande leverantören av colocation- och interkonnektivitetstjänster på den snabbt växande afrikanska marknaden.

"Denna mycket strategiska transaktion befäster omedelbart Digital Realtys position som den ledande leverantören av colocation- och interkonnektivitetstjänster i Afrika - en kontinent som upplever en snabbt växande digital transformation", säger Digital Realtys VD A. William Stein.

”Teraco är branschledare i Sydafrika och regionens ledande nätverk och molnhubb. Denna investering kommer att ytterligare förbättra vår förmåga att betjäna våra kunder globalt genom att lägga till en betydande expansion av våra tjänster med denna premium, nätverkstäta portfölj i Sydafrikas mest strategiska och viktiga nyckelmetropoler. Förvärvet av Teraco kommer också att stödja vår strategi att utöka vårt utbud av välanslutna, nätverkstäta colocation- och datacenteranläggningar, samt öka vår globala täckning och utbud av nätverks- och interkonnektivitetstjänster."
 

Detta är en svensk översättning och sammanfattning. Läs pressmeddelandet i sin helhet på engelska här.
 
 

About Digital Realty

Digital Realty supports the world's leading enterprises and service providers by delivering the full spectrum of data center, colocation and interconnection solutions.  PlatformDIGITAL®, the company's global data center platform, provides customers a trusted foundation and proven Pervasive Datacenter Architecture (PDx™) solution methodology for scaling digital business and efficiently managing data gravity challenges.  Digital Realty's global data center footprint gives customers access to the connected communities that matter to them with more than 280 facilities in 48 metros across 24 countries on six continents.  For more information, please visit digitalrealty.com or follow us on LinkedIn and Twitter.

About Teraco Data Environments

Teraco provides carrier and cloud-neutral colocation data centers, and with approximately 22,000 cross-connects, it is Africa's most interconnected data center hub.  As the first provider of highly resilient, vendor-neutral data environments in sub-Saharan Africa, Teraco brings global content closer to the digital edge.  With its world-class data center infrastructure and network dense ecosystems, Teraco forms a vital part of the African Internet's backbone and is essential to the modern enterprise's digital transformation strategy.  Discovering new business partners, making strategic interconnection choices, on-ramping to the customer's choice of clouds, and reaching new markets globally – Teraco provides a highly secure, flexible and resilient home for digital organizations the world over.  Purpose-built and operated to global best practice by an expert organization with an absolute focus on data center technology and infrastructure, Teraco offers all its clients secure, cost-effective, sustainable, scalable and resilient data center services through its Johannesburg, Durban and Cape Town facilities.  For more information about Teraco Data Environments, visit teraco.co.za. 

For Additional Information

Investor Relations

Jim Huseby

Digital Realty

+1 (415) 738-6500

InvestorRelations@digitalrealty.com

 

Media & Industry Analyst Relations

Helen Bleasdale

Digital Realty

+44 7500 044027

hcbleasdale@digitalrealty.com

 

John Christiansen / Kevin Siegel

Sard Verbinnen & Co.

+1 (415) 618-8750 / +1 (310) 201-2040

DigitalRealty-SVC@SARDVERB.com

 

Safe Harbor Statement

This press release contains forward-looking statements which are based on current expectations, forecasts and assumptions that involve risks and uncertainties that could cause actual outcomes and results to differ materially, including statements related to the company's entry into a definitive agreement to acquire Teraco, the anticipated closing of the transaction, the South African and African market, development plans and operations in Africa, access to subsea cables, Digital Realty's strategy, expected growth of the digital economy, customer demand, expected benefits, and expectations on accretion to growth, initial dilution to financial metrics and accretion to financial metrics over the intermediate term.  For a list and description of such risks and uncertainties, see the reports and other filings by the company with the U.S. Securities and Exchange Commission.  The company disclaims any intention or obligation to update or revise any forward-looking statements, whether as a result of new information, future events or otherwise.