NIEUWSFLITS: INTERXION REBRANDT NAAR DIGITAL REALTY. LEES MEER.

Hoe Interxion ook tijdens de stroomstoring operationeel bleef

power-outage

Door: Michael van den Assem

Categorieën

1 maart 2015

Afgelopen week werd een groot gedeelte van Noord-Holland getroffen door een stroomstoring. Onze datacenters bleven ondanks de storing uiteraard operationeel.

Vrijdag morgen meldde Reuters dat er sprake was van een grootschalige stroomstoring, die voor vertragingen en hinder zorgden in het vlieg- en treinverkeer. Ook hulpdiensten werden getroffen, getuige het bericht dat ook een aantal ziekenhuizen zonder stroom kwamen te zitten.

De storing was het gevolg van een technische fout bij het stroomstation in Diemen, verklaarde netwerkbeheerder TenneT later.

Gelukkig kon de netstroom in iets meer dan een uur hersteld worden, zodat alle hulp en –beveiligingsdiensten rond het middaguur weer in de lucht waren.

Hoe Interxion wel in de lucht bleef

Onze datacenters liggen 13 kilometer buiten het centrum van Amsterdam en minder dan 10 kilometer van Schiphol. Ondanks de stroomstoring, waren wij dankzij onze ingebouwde noodvoorzieningen en back-up power in staat om al onze klanten geconnecteerd te houden.

‘Nog nooit kwam het voor dat al onze datacenters in de omgeving van Schiphol-Rijk tegelijk, voor langere tijd op de generatoren moesten draaien’, aldus Michael van den Assem – algemeen directeur van Interxion Nederland. ‘Uiteraard zijn wij op situaties als deze voorbereid, waardoor onze klanten geen hinder van de stroomstoring hebben ondervonden. Het te allen tijde operationeel houden van onze datacenters is onze belangrijkste taak en situaties als deze bevestigen dat we die belofte ook waarmaken. 

Geen van onze klanten is uit de lucht geweest. Dit komt omdat wij onze datacenters op zo’n manier bouwen dat we storingen tot aan de kast en de server op kunnen vangen en uitgaan van een minimale N+1 configuratie ten aanzien van de stroom infrastructuur. Onderdelen hiervan zijn:

  • 99,999% beschikbaarheid SLA ten aanzien van power
  • 2N UPS redundancy
  • Back-up generatoren die 24 uur voorzien van volle capaciteit, met een gegarandeerde bijvul na 4 uur.

Dagen als deze maken maar weer eens duidelijk hoe afhankelijk we als samenleving zijn geworden van een werkende elektriciteitsvoorziening voor zowel onze vliegvelden, ziekenhuizen en kantoren.