NIEUWSFLITS: INTERXION REBRANDT NAAR DIGITAL REALTY. LEES MEER.

Twee derde van de Europese organisaties maakt actief gebruik van kunstmatige intelligentie of is hiermee aan het testen

25 June 2020

 

AMSTERDAM - 24 June, 2020 - Interxion, toonaangevende aanbieder van carrier- en cloud-neutrale colocatie datacenterdiensten in Europa, en onderdeel van Digital Realty, maakt vandaag de resultaten bekend van een onderzoek naar het gebruik van AI in Europa. Daaruit blijkt onder andere dat bijna tweederde van de ondernemingen (61,7%) actief gebruik maakt van een vorm van AI, of hiermee aan het testen is. Hoewel de aanpak per sector verschilt, is het voor ondernemingen nog steeds van cruciaal belang om hun IT-omgevingen te optimaliseren voor optimale implementatie.

Voor het onderzoek zijn 2100 IT-beslissers van organisaties uit acht Europese landen ondervraagd. De respondenten zijn werkzaam in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland, Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken en Zweden. 

Uit de resultaten blijkt dat de routekaarten voor AI-implementaties in de komende twee jaar concreet zijn uitgestippeld. In 2022 is 32,5% van de ondernemingen voornemens om AI te gebruiken in een operationele toepassing. Daarnaast verwacht nog eens 18,1% kunstmatige intelligentie op verschillende gebieden te gebruiken. Ongeveer een derde (31,1%) heeft plannen om met AI te gaan testen in hun organisaties.

"Naarmate de samenleving steeds verder digitaliseert, groeit de belangstelling voor AI", aldus Giuliano Di Vitantonio, chief marketing and strategy officer bij Interxion, onderdeel van Digital Realty. "Door processen te automatiseren, nieuwe strategische inzichten te leveren, innovatie te versnellen en de ervaringen van klanten te verbeteren, is AI begonnen met een revolutie in de industrie, en de Europese bedrijven beginnen dat ook te doen. Naarmate het gebruik van AI alomtegenwoordig wordt, zal het voor het toekomstige succes van cruciaal belang zijn om ervoor te zorgen dat de infrastructuur zich ook ontwikkelt om de applicaties naar behoren te ondersteunen". 

Uit het onderzoek blijkt verder dat de infrastructuurvereisten voor een succesvolle implementatie van AI-toepassingen verschilt per industrie. Europese organisaties die actief zijn in de financiële sector, de energiesector en de gezondheidszorg richten zich bijvoorbeeld veel meer op interne oplossingen of samenwerking met regionale aanbieders (40,6%), terwijl de verwerkende industrie (41,6%) gebruik maakt van de producten van de publieke cloudproviders.

Hoewel de benadering per industrie verschilt, is het duidelijk dat het optimaliseren van de infrastructuur van universeel cruciaal belang is. Besluitvormers zijn op zoek naar infrastructuuroplossingen waarmee de belangrijkste knelpunten worden opgelost. Hierbij valt te denken aan onberekenbare kosten, voor AI-geoptimaliseerde IT-apparatuur en ervaren personeel. Colocatiefaciliteiten zoals die van Interxion bieden ondernemingen de mogelijkheid om de kosten te beheren en tegelijkertijd de krachtige infrastructuur te leveren die nodig is om AI op schaal in te zetten.

"De enorme rekenkracht die vereist is voor AI trainings- en rekenmodellen, wordt gegenereerd in ultramoderne faciliteiten die op het gebied van stroom- en koelcapaciteit zijn geoptimaliseerd. De meeste organisaties zijn er niet op ingericht om deze zelfstandig te bouwen, of hebben hier simpelweg niet de juiste kennis voor. Daarom maken steeds meer organisaties gebruik van colocatie-datacenters van derden, zoals die van Interxion.”

Het Artificial Intelligence in Europe onderzoek is uitgevoerd door het onderzoeksinstituut Research in Action in januari en februari 2020. Alle respondenten waren afkomstig van organisaties met tussen de 5.000 en 50.000 werknemers.

Voor meer details kunt u hier het rapport van Interxion's Artificial Intelligence in Europe bekijken.

 

Over Interxion
Interxion is een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale colocatie datacenterdiensten, en bedient een breed scala aan klanten vanuit 50 datacenters in 11 Europese landen. De uniform ontworpen en energie-efficiënte datacenters van Interxion bieden klanten uitgebreide zekerheden en beschikbaarheid voor hun bedrijfskritische applicaties. Meer dan 600 connectiviteitsproviders, 21 Europese internet exchanges en toonaangevende cloud- en digital-mediaplatforms bieden hun netwerkverbindingen aan in de Interxion datacenters. Interxion heeft hierdoor ware cloud-, content, financiële en connectiviteit hubs gecreëerd, die de groei van communities of interest stimuleren. Voor meer informatie kunt u terecht op

Interxion is in 1998 opgericht in Nederland en het Europese hoofdkantoor bevindt zich in Schiphol-Rijk. Interxion heeft 9 datacenters in de regio Amsterdam. Sinds begin dit jaar is Interxion onderdeel van Digital Realty (NYSE: DLR). Deze organisatie ondersteunt de datacenter-, colocatie en interconnectie-strategieën van organisaties in Amerika, EMEA en APAC. Voor meer informatie over Digital Realty kunt u terecht op www.digitalrealty.com.

Over Digital Realty

Digital Realty (NYSE: DLR) ondersteunt het datacenter, de colocatie en de interconnectiestrategieën van klanten in heel Amerika, EMEA en APAC, variërend van cloud- en informatietechnologiediensten, communicatie en sociale netwerken tot financiële diensten, productie, energie, gezondheidszorg en consumentenproducten. Voor meer informatie over Digital Realty kunt u een bezoek brengen aan digitalrealty.com of ons volgen op LinkedIn en Twitter.

Media and Industry Analyst Inquiries

Marc Musgrove

Digital Realty

(415) 508-2812

mmusgrove@digitalrealty.com

 

Alex Pehlivan

Interxion, a Digital Realty Company

alexp@interxion.com

 

Samantha Powers

March Communications

(617) 960-8896

interxion@marchcomms.com

 

Investor Inquiries

John J. Stewart / Jim Huseby

Digital Realty

(415) 738-6500

investorrelations@digitalrealty.com